[SCRIPT: Upd 09/02] Rename ships with Expression 1.7 (RSwE) New links

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
Medevel
Posts: 106
Joined: Thu, 17. Jun 04, 14:40
x3tc

Post by Medevel » Fri, 23. Sep 11, 23:39

hey cptANGRIST
this are some really strange looking things you have there.

first try to uninstall all Scripts of RSwE:
this means all files with loky in its name (hope no one else uses this name :) )
Edit: forgot to meantion the 7955-L044.xml file also have to be deleted
from the T-Folder in X3TC folder.
Edit3:(maybe just maybe in case you didn't close X3 when installing
RSwE, it can result some strange things, don't blame you, but can't
find this bug)
and try reinstalling this version.

There should be only the seccond command of your first screen in the General
menu and the first command should be in the RSwE menu.
This is really strange also the dock and trading station bug is strange.
can you tell me at one example,
1. what station it is
and 2. which Expression you used?

Greeting Medevel

Edit2: Have installed RSwE v1.7g from all my sources(Zip,spk,7z)
but couldnt reproduce the bug of the 2 commands in the
commanding screen.

2. the problem with the docks is this :

Code: Select all

        * other objects get hard code abbreviations
      else if $currentship->is of class {Navigation Relay Satellite (object class)}
        $addstring = 'Sat' 
      else if $currentship->is of class {Lasertower (object class)}
        $addstring = 'Laser' 
      else if $currentship->is of class {Factory 2006}
        $addstring = 'Fact' 
      else if $currentship->is of class {Dock 2007}
        $addstring = 'Dock' 
      else
        $addstring = 'na' 
      end
it seems Docks and Factories didn't return a usefull class on older days
maybe this has changed in the past. have to check it out.
until then try to avoid *CL on Stations :)

cptANGRIST
Posts: 52
Joined: Tue, 6. Sep 11, 14:48
x3ap

Post by cptANGRIST » Sat, 24. Sep 11, 01:23

tanks for reply...

- i found out that the first command set is a preconfigured 1.4version by GAZZ. i asked him where to edit to get factory names
( like origin or sector names - [ Dock argon trading/equipmend dock - Eta Psi] )

ill try with the new script file version :)

- also my question still exist in the second command set.. (1.7 script )
how can i change the preconfigured default values, so i will be able to 1 button change all ships in universe with colors and my defined short forms. ?

(forgot to add the dock null screencapture)
Image
i have seen that FreeLancer game.. (yes that was a game..)

But This is Spartaaaaa.... :)

Medevel
Posts: 106
Joined: Thu, 17. Jun 04, 14:40
x3tc

Post by Medevel » Sat, 24. Sep 11, 10:44

cptANGRIST wrote:how can i change the preconfigured default values, so i will be able to 1 button change all ships in universe with colors and my defined short forms. ?
the Default values are hardcoded this means you have to do some
changes in the T-file: 7955-L044.xml on these lines:

Code: Select all

 <t id="1080">*CL *TS *TH - *CU</t>     (Freighter)
 <t id="1081">*CL *TS *FP - *CA *CM</t> (Carrier)
 <t id="1082">*CL *TS *FP - *CA *CM</t> (M2)
 <t id="1083">*CL *TS *FP - *CA *CM</t> (M8)
 <t id="1084">*CL *TS *FP - *CA *CM</t> (M7)
 <t id="1085">*CL *TS *FP - *CA *CM</t> (M6)
 <t id="1086">*CL *TS *FP - *CA *CM</t> (Fighter)
 <t id="1087">*NV-*SA</t>               (Satellites)
 <t id="1088">*CL *TP *TC - *ZN</t>     (Station)
but i will see if i can get a menu point to change these defaults.
In the meanwhile you can use the clipboards, it is no "one click",
but it has the advantage of being more individual.

and with the null i will lock into this.

Greetings Medevel

cptANGRIST
Posts: 52
Joined: Tue, 6. Sep 11, 14:48
x3ap

Post by cptANGRIST » Sat, 24. Sep 11, 11:06

i solved issue by removing ,CL , TP, AND TC from stations... :)

Image

instead i add (TN) (SC) and a simple (-)
now my stations renamed as ( Teladi Trading Station Thesus -)

i will try shortened forms next time i reboot..


(because DOCKs doesnt have a product, and will sell more than one product that you have inside , renaming will return as null/0 if u try to collect one of these walues)

now i can see exactly which station needs a new springblossom assigned as a salesman :) due to old one got blown up by pirates carrack..
i have seen that FreeLancer game.. (yes that was a game..)

But This is Spartaaaaa.... :)

Domiel
Posts: 31
Joined: Tue, 13. Sep 11, 22:55

Post by Domiel » Sat, 24. Sep 11, 11:31

Really amazing work you are doing here Medevel, much appreciated!

Medevel
Posts: 106
Joined: Thu, 17. Jun 04, 14:40
x3tc

Post by Medevel » Sat, 24. Sep 11, 11:59

Hey Guys
I decided to port the script to a new Thread.
this way i will make clear which version i maintain.
But have alot work to do:

collection all script-related information
writing a new Thread
maybe change the script name
making all commands unique to avoid complication with Loky's version
registering it into the Community Script-Library Thread

I will try to do this at the weekend but maybe it will take longer.

Greetings Medevel

Edit: tested the null problem with a dock half filled with ore
no null with the default naming
did you install all files especialy this one: lib.loky.string.validate.xml
is needed to eliminate null, the problem is that not all expressions
are usefull for all thing you can have so i worte this file to eliminate all
null in the name.

User avatar
joelR
Posts: 1995
Joined: Mon, 9. Jul 07, 23:33
x3tc

Post by joelR » Sat, 24. Sep 11, 17:22

Thanks Medevel. A new thread will make things simpler. There are several versions of the original floating around. It will be nice to have it located in a new thread.

Medevel
Posts: 106
Joined: Thu, 17. Jun 04, 14:40
x3tc

Post by Medevel » Tue, 27. Sep 11, 12:40

Hey Guys
So i moved my version of RSwE to a new Thread.
here
so see you there!

Greetings Medevel

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”