[MOD]External TP/TS docking (update 07/12/08) for 1.3

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum

Post Reply
User avatar
TSM
Not a Moderator
Posts: 1779
Joined: Thu, 1. Jul 04, 12:31
x4

Post by TSM » Wed, 12. Nov 08, 17:22

gets excited Egosoft your smiley's suck there is no excited one :D

Can't wait for this Fud!
FAQ's Egosoft Interactive FAQ
Egosoft Wiki

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Wed, 12. Nov 08, 17:27

I'm hoping to get the last few tested so I can upload it, so people can give it a shot.

What I'm curious about most, is if it'll work with an existing game.

I have a hunch it won't, due to what I've seen. But, there may be a way around it.

Saint-Ashley
Posts: 1263
Joined: Sat, 3. Dec 05, 04:40
x4

Post by Saint-Ashley » Thu, 13. Nov 08, 06:24

Well with X3R all that was required was to 'respawn' the ship for it to recognize it had the docking added. It was only because an existing model wouldnt have the docking ports themselves.

So their should be a simple solution, A) cheat and respawn your ship B) buy a new one C) reverse engineer your old one and procude a new one.

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Fri, 14. Nov 08, 03:19

OP updated with download link and instructions.

Let me know if you have any issues or ideas to refine it. It's not perfect, but all ships were tested and worked (thus why it took so damn long).

User avatar
TSM
Not a Moderator
Posts: 1779
Joined: Thu, 1. Jul 04, 12:31
x4

Post by TSM » Fri, 14. Nov 08, 03:28

gonna give it a whirl I hope you added a TS/TP/TM dock to cerebus or i am going to cry!
FAQ's Egosoft Interactive FAQ
Egosoft Wiki

User avatar
Malakie
Posts: 905
Joined: Tue, 13. Apr 04, 23:08
x4

Post by Malakie » Fri, 14. Nov 08, 03:38

Nice thanks! Looking forward to updating my Cerberus.

BTW will this work on added ships? Or did you have to mod ships by hand for this? I added 171 new ships and just wondering if this take those into account by size or if they will not change.
Take it light.....

Malakie

----------------------------------------------------

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Fri, 14. Nov 08, 03:44

It will only affect the 30 or so scenes I edited.

User avatar
TSM
Not a Moderator
Posts: 1779
Joined: Thu, 1. Jul 04, 12:31
x4

Post by TSM » Fri, 14. Nov 08, 03:56

I got my game save to continue by being out of sector that had any changed ships in it.

However Fud I found 2 small bugs:
  • if you change to the externally docked ship it does not undock and leaves you in limbo. (no biggy really undock then teleport or eject and enter will suffice I think)
  • M6 Heavy Centaur clips body of ship its docked to also no biggy!
But both I perosnally can live with nice work Fud :)

**Edit** Can this be ran as a false patch?
FAQ's Egosoft Interactive FAQ
Egosoft Wiki

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Fri, 14. Nov 08, 05:00

I'm using it as a false patch.

As for the limbo thing, I tested by ordering ships to dock to them.

I didn't try too many while actually being in the ship.


Like I said, it's probably not perfect.

Puruco
Posts: 527
Joined: Tue, 6. Dec 05, 01:09
x3

Post by Puruco » Fri, 14. Nov 08, 16:08

Just reporting fud. I dont think that work with saved game, at least not with mine. Try to dock a mystral in a Mammoth, the ts manouver into position and then stop. I wil try tonite again desinstalling and installing again. Let you know.

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Fri, 14. Nov 08, 16:44

Puruco, that's what it does. I'm assuming the mammoth was alraedy owned by you in game?

If so, you can try going to an unpopulated sector and saving with salvage insurance, reinstall the mod, load, and try again.

That's the issue I was having with existing games as well. The unknown sector save thing fixed it for me.

Anytime you change a scene file of a ship that already exists, there can be problems like this.

Puruco
Posts: 527
Joined: Tue, 6. Dec 05, 01:09
x3

Post by Puruco » Fri, 14. Nov 08, 17:32

Yes i did what you said in the instructions, go to unknown sector with no shops, save, quit game, install mod as false patch. If it work for you have to work for me...:) Yes i own already the tl and the ts. Have to be something i did wrong, doing all again tonite and let you know.

Ty fud...:)

User avatar
TSM
Not a Moderator
Posts: 1779
Joined: Thu, 1. Jul 04, 12:31
x4

Post by TSM » Fri, 14. Nov 08, 20:28

Puruco wrote:Just reporting fud. I dont think that work with saved game, at least not with mine. Try to dock a mystral in a Mammoth, the ts manouver into position and then stop. I wil try tonite again desinstalling and installing again. Let you know.
Confirmed also doing this on my saved game.
FAQ's Egosoft Interactive FAQ
Egosoft Wiki

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Fri, 14. Nov 08, 20:55

That's what I was saying. It may need a new start, and it's appearing to be that way.

You could try to destroy/sell your existing TLs/etc, and spawn a new one, to see if the issue is still there.

When the ship that's ordered to dock sits there and does nothing (or does circles) forever, it means the model has changed and the game didn't recognize it.

It's trying to dock to the old scene of the ship.

User avatar
TSM
Not a Moderator
Posts: 1779
Joined: Thu, 1. Jul 04, 12:31
x4

Post by TSM » Fri, 14. Nov 08, 21:24

Fud if your name wasn't so odd I would name our expecetant child after you :P

All works now I can even enter external ship and undock with it :)
FAQ's Egosoft Interactive FAQ
Egosoft Wiki

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”