Witam.
Ja osobiście nie grałem w FNV, ponieważ zbyt wiele osób negatywnie wypowiedziało się , że ta gra jest właśnie krokiem w tył :/ Dlatego tak wyszło, że nie zakupiłem gry. Ale prawda jest taka, że ludzie, z każdym wydanym produktem Bethesdy zaczynają wymagać coraz więcej :/
Więc może dlatego, gry są moim zdaniem niesłusznie oceniane. Znam wiele ludzi, którzy uważają, że tylko Morrowind zasługuje na miano "dobrej" gry - reszta to totalne nieporozumienie - z czym, w ogóle nie mogę się zgodzić. Ja dość często wracam do Obka i jestem z tej gry bardzo "zadowolniony"
Co do tworzenia tej postaci w TES V, to cieszy mnie fakt, że w końcu rasy wyglądają tak, jak powinny. Ork nie wygląda już jak jakiś potwór z bajki z rodem Teletubisie, tylko faktycznie wygląda jak Ork z Tolkiena. Koty, jaszczurki smoki, wszystkie te rasy w końcu wyglądają jak powinny
Podoba mi się też element walki dwoma broniami na raz. Dziwi mnie tylko - nie wiem może jestem ślepy - ale nie widzę informacji, która broń jest jednoręczna, a która dwuręczna.
Ciekawym elementem są animacje, ciosów krytycznych. W końcu skradanie się do ofiary, lub zadawanie spektakularnych sekwencji ciosów uwieńczone jest miłą dla oka animacją. Zastanawiam się tylko, czy to po pewnym czasie nie będzie nas nudziło?
Na razie niektóre elementy gry drażnią mnie, ale to normalne, gdy autorzy użyją nowego systemu - czasem zajmie trochę czasu nim - ja, zwykły, szary gracz przyzwyczai się do tego.
Generalnie jak na razie, bo wczoraj było dane mi pograć dość długo w Skyrim, to jestem bardzo " zadowolniony ". Przyznam się że jestem wielkim fanem Obka i nie napiszę, że to, czy tamto jest złe w grze, ponieważ zawsze jest tak, że otrzymamy coś w zamian za coś. A więc - Czekałem długo na TES V i było warto.
Zastanawiam się tylko nad tym jak będzie wyglądało środowisko modyfikacji dla TESV. Bo możliwość dodawania wszelkich modyfikacji dodaje dodatkowego smaku. Ja mając zainstalowanego Obka, który de facto zajmuje około 5gb na dysku waży u mnie wraz z modyfikacjami 28gb i gra chodzi płynnie bez żadnych kraszów. Dlatego mam też nadzieję, że z TESV będzie podobnie.
Pozdrawiam i gorąco polecam graczom grę TES V Skyrim, którzy jeszcze nie zakupili tej wspaniałej gry. Jest to gra, która definitywnie zasługuje na to, by być w czołówce tych najlepszych gier.