[Mod] [07.01.07] TCM Tubeless_Complex_Mod

Hier ist der ideale Ort um über Scripts und Mods für X³: Reunion zu diskutieren.

Moderators: Moderatoren für Deutsches X-Forum, Scripting / Modding Moderators

User avatar
Killjaeden
Posts: 5119
Joined: Sun, 3. Sep 06, 18:19
x3tc

Post by Killjaeden » Sun, 22. Jan 12, 15:03

yes it is (because vanilla doesn't have mods obviously) ;)

You don't need to put it in the mods folder and activate it, you could also use it as fakepatch. There should be a manual in one of the stickied posts how to do it. Its really simple.
Image
XTC Mod Team Veteran. My current work:
Image

MonkeyBananas
Posts: 34
Joined: Sun, 25. Dec 11, 07:06

Post by MonkeyBananas » Sun, 22. Jan 12, 15:18

argon_emperor wrote:Yep. Did you activate the mod on the game launch screen?
Well I tried to but the option is greyed out.
Killjaeden wrote:yes it is (because vanilla doesn't have mods obviously) ;)

You don't need to put it in the mods folder and activate it, you could also use it as fakepatch. There should be a manual in one of the stickied posts how to do it. Its really simple.
Heh, well I was not sure if the steam version of the game was moddable. I could try that, thanks for the suggestion!

User avatar
Nibel
Posts: 196
Joined: Sat, 29. Apr 06, 16:53

Post by Nibel » Sat, 25. Feb 12, 23:43

work with AP ??

A_Sebastian
Posts: 350
Joined: Sat, 5. Mar 05, 09:25
x3tc

Post by A_Sebastian » Sun, 26. Aug 12, 04:19

Good question. Is this still compatible? The game takes a nose dive graphically, if I do not use a mod like this.
Veni
Vidi
Vici

Eddis
Posts: 278
Joined: Wed, 5. Aug 09, 09:00

Post by Eddis » Wed, 16. Jan 13, 08:35

Yes, it works in AP with the latest patch as of today.

You need to add both files from the mod to your AP folder install: "Addon" subfolder.

Then rename the 2 files to the next consecutive number (for me it was 03.cat and 03.dat).

Tiberseptim
Posts: 43
Joined: Fri, 16. Aug 13, 21:14
x4

Post by Tiberseptim » Sat, 17. Aug 13, 03:01

You know after playing around with this and also playing with where I place a complex, I don't think the tubes aren't the real problem (they certainly compound it though). I think it's because of the behavior of the pathfinding algorithm the AI uses - it tries to find pathing solutions through complexes rather than recognizing them as a volume of space to avoid.

I tested this a bit and placed a large complex (well only 77 factories) in void of opportunity after using the Xenon hub to create a dense traffic corridor through that sector. I placed the complex varying distances from the line of traffic between gates and the global slow-down (in and out of system) seemed to be closely related to that.. It was almost unplayable in system.

When I placed the complex in an unknown sector with known through traffic, the the gameplay in and out of that system was far better. When I changed the hub settings not to trade with other races and used a few of my own ships to ferry goods off to the 2nd HQ station you get (the ware house one) things improved even more.

I would note though that the removal of the tubes does seem to help as they certainly were part of the problem. They basically expanded the path-finding quicksand that are these complexes as well as increased the difficulty of the ai to handle them. so getting rid of them does help.

polskas87
Posts: 6
Joined: Fri, 27. Sep 13, 15:12

Post by polskas87 » Fri, 11. Oct 13, 09:29

Ich denke mal 5 Wochen vor dem start von rebirth, intressiert es keinen mehr ob der Complex Mod eig auf AP geht ? also mich schon !!! ^^

Ich hoffe ja sehr, noch kurz vor dem start in den nächsten 2 - 3 Wochen ne Antwort zu bekommen ^^ ...ich bereite mich grade auf den 4 teil vor in dem ich AP einfach ein bischen zocke :P

Meine Frage wie bereits auf English gestellt....aber leider English meine schwäche ist!

Funktioniert der Mod auch für AP ? wen ja kannst du mir das vielleicht erklären wie ? auf Reunion hab ich mi ihm gespielt und es war echt toll!
Es ist aber iwi nicht die selbe instalations geschichte wie bei Reunion und bei den vorherigen treads konnte ich twar was mit irgendwelchen datei lesen wo anders reinschieben das hilft mir aber iwi nicht weiter ...weil BAHNHOF in meinem Kopf ...sry ^^
mfg sobi

Post Reply

Return to “X³: Reunion - Scripts und Modding”