Page 5 of 6

Posted: Wed, 10. Feb 10, 16:53
by ALEX Bemelmans
great mod! big gain on fps and now i can make nice looking complexes (that look like complex...):

ImageImage
(same complex with different organisation (12 & 13 station))

thx :D :D :D :D :D

Posted: Sat, 24. Apr 10, 07:54
by Eddis
Thanks for this mod. It is very good! :D

Savegame probleme

Posted: Mon, 23. Aug 10, 20:44
by PQTaggart
Hallo,

Ich bin in meinem Spiel im 10. Spieltag und habe nur diesen Mod aktiviert - sonst alles Vanilla und das Spiel ist unmodified.

Ich habe das Problem, dass es auf einem antsändigen PC (Lenovo T400) ca. 2,5 Minuten lädt und ein Sprung von einem Sektor in einen anderen (auch in leere) min. 1,3 Minuten dauert. -> ich sitz nur noch im gleichen Sektor. Wie sich im Thread http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 75#3369375 herausstellte, ist nicht meine Installation das Problem. Wenn andere mein Savegame laden, haben sie genau das gleiche Problem. Selbst das Beenden von X3TC mittels alt-f4 dauert 40 Sekunden!! -> ich beende x3 nur noch via taskmanager.

Hat jemand schon mal was ähnliches erlebt? Kann es sein, dass das Savegame wegen diesem Mod "durcheinandergewirbelt" wurde?

Posted: Sat, 12. Mar 11, 03:11
by Mateus090985
Ok... I am felling a little stupdy. I read that the Tubless Mode improves performance without the "modfied" tag. But this page is in german and google translator did not helped me too much in the instalation instructions. I tryed to "paste" the two files of the mod (TCM_Tubeless_Complex_Mod and TCM_Tubeless_Complex_Mod) inside the "scripts" folder (Steam - steamapps - common - x3 terran conflict - scripts), but nothing changes in my game. I have to put it on another place or remane then with a ".dat" and ".cat".?

Thanks a lot.

Posted: Sat, 12. Mar 11, 10:40
by _Belgarion_
You have to put them in the "mod" folder.

Or you have to rename the files. For that you should look in your x3tc folder. There should be some .cat and .dat files. For the files of this mod you have to take the next higher number and add it to the file name. After that copy the files where the other .cat and .dat files are.

The second method you should choose if you want to use more than one mod.

Greetz _Belgarion_

Posted: Sat, 12. Mar 11, 12:20
by Mateus090985
_Belgarion_ wrote:You have to put them in the "mod" folder.

Or you have to rename the files. For that you should look in your x3tc folder. There should be some .cat and .dat files. For the files of this mod you have to take the next higher number and add it to the file name. After that copy the files where the other .cat and .dat files are.

The second method you should choose if you want to use more than one mod.

Greetz _Belgarion_
I dont have a "mod" folder on the folder of my X3 (at least not inside my Steam folder), only "script" and "script.backup3100". In the folder, the biggest number is 13, so I rename the files to only "14.dat" and "14.cat" and paste then there? There is also a "CatFiles" txt that list a lot of comands like "d:\steam\steamapps\common\x3 terran conflict\13.cat\director\2.004 Terran Plot Scene 4.pck". Do I have to write somethig there? Or put something in this "Director" folder (but I dont see the folder...)?

Posted: Sat, 12. Mar 11, 12:31
by Mateus090985
Ok. I figured out. Thanks for the tips. :)

Posted: Sat, 12. Mar 11, 13:09
by _Belgarion_
Sorry, I didn't recognize, that I was in the x3 reunion script and modding forum. :oops: But the second way should be possible for x3 reunion too.

Posted: Sat, 12. Mar 11, 14:10
by Mateus090985
_Belgarion_ wrote:Sorry, I didn't recognize, that I was in the x3 reunion script and modding forum. :oops: But the second way should be possible for x3 reunion too.
Relax. It was simple anyway. This was the first time that I instaled a mod, that is why I has dificult doing. Thanks agian sir. Lets hunt some Xenons!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Modding help?

Posted: Sun, 22. Jan 12, 07:13
by MonkeyBananas
I was wondering how I would go about installing the tubeless complex mod? For some reason my install directory is missing the "mod" folder (and quite a few other folders as well).

http://i41.tinypic.com/f2v6l3.png

I created it manually but I still couldn't select a mod package at the starting screen...thanks for any help! The game runs at 5 fps in the complex sector whereas it normally runs at 20+ fps (and around 15 without the tubes).


{Oversize image changed to link - Terre}
{[url=http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=216696][b]T[/b][b]C[/b] [b]S[/b]&M Posting [b]R[/b]ules[/url] Rule 12. Merged. jlehtone}

Posted: Sun, 22. Jan 12, 07:47
by expnobody
are you playing TC or AP?

Posted: Sun, 22. Jan 12, 07:58
by MonkeyBananas
Oh sorry, I forgot to mention I'm playing TC, but AP is installed. (does that make a difference? AP seems to be installed in the same directory)

I'm also playing on the steam version of the game.

Posted: Sun, 22. Jan 12, 08:04
by joelR
MonkeyBananas wrote:Oh sorry, I forgot to mention I'm playing TC, but AP is installed. (does that make a difference? AP seems to be installed in the same directory)

I'm also playing on the steam version of the game.
Did you create a folder named "mod" or "mods"

It should be named "mods"

Posted: Sun, 22. Jan 12, 14:56
by MonkeyBananas
It was named "mods". well technically I created both (separate times), and it still didn't work.

Is the mods folder naturally empty?

Posted: Sun, 22. Jan 12, 15:03
by argon_emperor
Yep. Did you activate the mod on the game launch screen?