[SCRIPT] x0ne Turret Control System (TCS) 1.02 [UPDATED 31/12/2010]

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Reunion.

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum

NeonSamurai
Posts: 64
Joined: Fri, 2. Jun 06, 03:14
x3

Post by NeonSamurai » Sat, 24. May 08, 16:34

Yes I've started using this script again and I must say I am very impressed by the results. I do have a few comments/suggestions though.

First off I wish there was a toggle (key, command, or script edit) which would force the turrets to engage missiles even if they won't do 1% damage. I run this script on m6 ships and even though the missile will hardly dent the shields it will send the ship spinning and flames everywhere which gets annoying.

Second thing is I've noticed a bit of oddness with the script favoring certain weapons over others. For example when I've had BPBEs and BFLAKs loaded on my M2, I've noticed that the script tends to favor the BPBEs and will use them over the BFLAKs against fighters even though the BFLAKs are far more effective at obliterating fighters.

Now I will say that my game is heavily modded (my own mod) and the weapons stats are fairly different (FLAKs got a major boost in range and are very lethal against fighter swarms). I also did customize the script to match the changes to the weapons, even still though the script still favors PBE over FLAK.

Anyhow my other suggestion is that the script somehow take damage into consideration. Though if this would weigh the script down a lot then I wouldn't bother. Another idea would be if the script has hard coded favorites that those favorites be easily editable. My solution to the issue was to not carry PBEs and I flaged my FLAKs in the script as anti missile (they do that extremely well too even though they are slow firing).

User avatar
Algoran
Posts: 405
Joined: Wed, 5. Apr 06, 08:12
x3tc

Post by Algoran » Fri, 18. Jul 08, 07:37

Hello, a question: How does this excellent script behave with B-EMPs (XTM mod)? Should it have support for them? (and other XTM weapons i suppose, but its the B-EMPs im concerned about atm :p)

I ask because it didnt seem to be using them correctly when I took my shiny new Odin out for a spin. I had four BEMPs in the cargo, and it was equipping just one on each turret, and nothing else in those turrets. So I had a situation where the foward turret had a single BEMP equipped, and was firing happily away all by itself. Meanwhile there were three other turrets with a single BEMP each doing nothing, when those guns could have been swapped to the foward turret. So um... help? :p

Other than that minor point its a brilliant script, love it :D Fast becoming one of my favorites.
Image

User avatar
Gazz
Posts: 12430
Joined: Fri, 13. Jan 06, 17:39
x3tc

Post by Gazz » Fri, 18. Jul 08, 17:46

Most likely this script (like most turret scripts) equips the longest range laser to have this turret scan for enemies.

You simply have too few lasers in the cargo bay. Go buy more. =P
My complete script download page. . . . . . I AM THE LAW!
There is no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

User avatar
Algoran
Posts: 405
Joined: Wed, 5. Apr 06, 08:12
x3tc

Post by Algoran » Fri, 18. Jul 08, 22:35

Ohh maybe thats it. Problem is Ive got the only 4 BEMPs in the entire universe! Well excluding those already mounted on a couple terran capships.

And, the BEMP forge firstly takes 18 hours to produce one (oh god...) and requires so many resources I havnt yet managed to make one start doing so :(
Image

User avatar
Rad Jeebus^
Posts: 409
Joined: Sat, 20. Mar 04, 22:41
x3

Post by Rad Jeebus^ » Fri, 8. Aug 08, 15:14

Hm, is there any alternative download link as the original one doesn't seem to be working at the moment!
It denos't mtater waht oredr the ltteers in a wrod are, it's olny iprmoatnt taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae.The rset can be a total mses and you can sitll raed it wouthit porbelm.Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.

x0ne
Posts: 173
Joined: Sun, 9. Apr 06, 21:49
x3tc

Post by x0ne » Fri, 8. Aug 08, 16:08

Sorry, no downloads for a few days while I migrate accounts with my ISP. Shouldn't take long though, might even be back later today.

FYI notification of this outage is on the first page of this topic... :D

EDIT: Should have the link up again within 12hrs time.

x0ne
Posts: 173
Joined: Sun, 9. Apr 06, 21:49
x3tc

Post by x0ne » Sat, 9. Aug 08, 02:20

Link is up again, goodnight.

Cronos988
Posts: 682
Joined: Mon, 27. Aug 07, 12:34
x3tc

Post by Cronos988 » Thu, 9. Oct 08, 11:08

Link seems to be down again

x0ne
Posts: 173
Joined: Sun, 9. Apr 06, 21:49
x3tc

Post by x0ne » Thu, 9. Oct 08, 17:55

The server hosting my site has suffered multiple hardware failures, not much we can do about it but wait I'm afraid.

Cronos988
Posts: 682
Joined: Mon, 27. Aug 07, 12:34
x3tc

Post by Cronos988 » Thu, 9. Oct 08, 20:17

could you upload it on Rapidshare or anything similar as long as your site is down?
(Actually i couldn't even use it till Saturday, since my Desktop PC is down, but an alternate link is always fine)

User avatar
JFJohnny5
Posts: 187
Joined: Mon, 12. Dec 05, 18:38
x4

Post by JFJohnny5 » Fri, 10. Oct 08, 23:08

Any plans to possibly update this for TC (if some of its brilliance isnt already included) after that's out? :wink:

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Wed, 12. Nov 08, 12:12

Hello I just started playing X3: TC and found out that for some unknown reason Egosoft has not included any turret wepons changing script again. Do you plan to update your script for the TC as well? It is the best one I have ever used in the Reunion.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

gilboa
Posts: 257
Joined: Sat, 28. Apr 07, 10:33
x3ap

Post by gilboa » Mon, 1. Dec 08, 08:59

Hello all,

Weird problem:
I've been using this script for a while now, and everything worked just fine.
However, I just finished building two new Split Pythons and suddenly, I can no longer find x0ne TCS Interface MK2 in each of the Equipment docks I visited. (Both Argon and Split.)

No matter where I look, x0ne TCS Interface MK2 appears as 0/2.

Any idea what I can do to get it back?

- Gilboa

(----____JEFF____----)
Posts: 266
Joined: Sat, 20. May 06, 14:55
x3tc

Post by (----____JEFF____----) » Mon, 1. Dec 08, 10:56

cheat it in and subtract the money from your account? Other wise if your a bit of a scripter you can probably write a small script to add stock to the station, I don't know if you can do that with cheat scripts too.

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 1. Dec 08, 11:03

I had the same problem in my second game. When I first installed the script, I found about 4 in stock which is enough for my need. But when I started a new game, all EDs were empty :-(
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

Post Reply

Return to “X³: Reunion - Scripts and Modding”