3D Models and Stats Viewer : Version 2.0.3.2 (12th Dec 2010)

General discussions about the games by Egosoft including X-BTF, XT, X², X³: Reunion, X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderator: Moderators for English X Forum

exogenesis
Posts: 1593
Joined: Sun, 9. Sep 07, 15:39
x4

Post by exogenesis » Thu, 18. Mar 10, 23:51

So you don't get the below with viewer version 2.0.1.2 ?

Image

are you sure you're running the correct viewer executable ?
(the old version's installed menu link will still point to the installed version,
you'll have to place the 2.0.1.2 in the viewer's install folder and
run it manually, or make a new shortcut).

Invisible ships typically means that the game can't find the relevant textures,
but in this case the new 'eclipse' is using older cat file textures.
Maybe it can't find the model file itself (or you've got install interference
from your other xsp files).

For me just EclipseV2.xsp, installed with PluginManager created
PluginManager.cat/dat in the mods folder,
and also 10.cat/dat in main X3R game folder (is that expected ?) containing :
objects\ships\player\player_m3p_scene.bod & player_m3p1.bod

Body looks like a beefed up Argon Nova, but with Eclipse shields & stats.

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Fri, 19. Mar 10, 10:13

Nope I just get this

http://i284.photobucket.com/albums/ll3/ ... pImage.jpg

It shows the M6's but not the new Eclipse :(
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

james_tom
Posts: 10
Joined: Tue, 9. Mar 10, 17:54

Post by james_tom » Fri, 19. Mar 10, 11:55

it's ausome really good staff. Thanks!

exogenesis
Posts: 1593
Joined: Sun, 9. Sep 07, 15:39
x4

Post by exogenesis » Sat, 20. Mar 10, 03:49

Think I'm going to have to get hold of the M6 xsp files as well then, are they available ?

Glad it's useful james_tom :)

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Sat, 20. Mar 10, 12:23

YAY! I gixed it! :lol:

I think it had something to do with the way the PM works. If I remember right, I installed the M6's 1st, then the Eclipse when I found it.

I 1st removed all the extra ships from it. Then closed it down and restarted it. Next I installed all the ships again at the same time. So now my ship view looks like this

http://i284.photobucket.com/albums/ll3/ ... Image2.jpg

And the new Eclipse model shows in game to. So I'm happy! :D
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

exogenesis
Posts: 1593
Joined: Sun, 9. Sep 07, 15:39
x4

Post by exogenesis » Sat, 20. Mar 10, 16:16

OK, good stuff, guess that's a question for Cycrow then ?

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Sat, 20. Mar 10, 20:07

Possibly, although it was only a minor inconvenience really. That and I'm using version 2.12 of his PM. I'll probably be told to update to the newest one, but I ain't gonna! :D

Back to your viewer. There is still one teensy weensy problem. :D Version 2.0.1.1 which is the version I use to view XTM ships, will not show the Centaur Mk III. All I get is this:

http://i284.photobucket.com/albums/ll3/ ... Image3.jpg

Any ideas, oh omnipotent one? :lol:
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

exogenesis
Posts: 1593
Joined: Sun, 9. Sep 07, 15:39
x4

Post by exogenesis » Sun, 21. Mar 10, 15:47

OK found that prob. as well here, thanks.

Fairly unique thing with XTM having a zero-sized bob-scene file in a later
cat file that got 'used' by the viewer (after viewer version 2.0.0.5)
instead of the correct earlier cat file pdb-scene file with the same name
(11.cat\objects\ships\MM6\Argon_MM6_scene.bob &
10.cat\objects\ships\MM6\Argon_MM6_scene.pdb)

Updated the original post with version 2.0.1.3 having accumulated bug fixes,
including all XTM and the introduced X2 laser position error.


Dare you to find some more :P

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Mon, 22. Mar 10, 15:21

Never dare a fool! :p

Well, up till now. I cannot find any problems with this, except one. hehehehe Although, it's just a wee problem. (I could'nt help myself! You just had to dare me did'nt you? :p )

When I looked at the Pirate BlastClaw model (XTM) and clicked the 'show lasers' button, or whatever it'c called. The laser streams did not seem to eminate from the guns. They seem out of sync. If you know what I mean. Can't post a screenie of it just now. (at work) I'll see what I can do, when I get home though.
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

exogenesis
Posts: 1593
Joined: Sun, 9. Sep 07, 15:39
x4

Post by exogenesis » Tue, 23. Mar 10, 02:26

Aye, I can see it, blast though we'd got em all.
Seems odd that it's the only one.

festa_freak
Posts: 198
Joined: Sat, 29. Dec 07, 19:16
x3tc

Post by festa_freak » Tue, 23. Mar 10, 04:44

It's getting a little late so I only opened up the program to see if I had to tell the program where my X3TC game folder was for the umteenth time. It didn't ask me!!!

That is the only 'bug' that was bugging (ugh!) me. Thank you for this awesome resource!! I use it every time I buy a big ship or a big batch of smaller ships!

draffutt
Posts: 4286
Joined: Wed, 21. Feb 07, 18:46
x4

Post by draffutt » Tue, 23. Mar 10, 16:08

Just a heads up. if this mod is loaded: link viewer hangs.

i believe this is due to the fact the modder removed all ID numbers from the x3_universe file.
None of us is as smart as all of us. ~Ken Blanchard

TC player bug fixes
Reunion player bug fixes

exogenesis
Posts: 1593
Joined: Sun, 9. Sep 07, 15:39
x4

Post by exogenesis » Wed, 24. Mar 10, 01:32

Can't remember fixing that persistent registry problem festa_freak,
but good to know that it's stopped buggin you with the browse dialog.


Will check it out draffutt,
btw did you get my last email a little while back, about raw mode vs working with multiple extracted mods?
Lost my outlook pst file when my PC decided to dump my user setting, so lost your address.

draffutt
Posts: 4286
Joined: Wed, 21. Feb 07, 18:46
x4

Post by draffutt » Wed, 24. Mar 10, 06:15

exogenesis wrote:Will check it out draffutt,
btw did you get my last email a little while back, about raw mode vs working with multiple extracted mods?
Lost my outlook pst file when my PC decided to dump my user setting, so lost your address.
yes i did thank you. :wink:
None of us is as smart as all of us. ~Ken Blanchard

TC player bug fixes
Reunion player bug fixes

PitBresed6543
Posts: 1
Joined: Fri, 9. Apr 10, 04:09

Why Thai language is not easy to access according to internet and computer use

Post by PitBresed6543 » Fri, 9. Apr 10, 05:10

Why Thai language is not easy to access according to internet and computer use? I feel shamed to ask

Post Reply

Return to “X Trilogy Universe”