[Guide] The TC Main Plot Walkthroughs.

General discussions about the games by Egosoft including X-BTF, XT, X², X³: Reunion, X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderator: Moderators for English X Forum

EDGE N7 LT
Posts: 31
Joined: Thu, 11. Mar 10, 14:05

Post by EDGE N7 LT » Sun, 14. Mar 10, 13:03

Use "o'matic"...
OS: WinXP Pro SP4... Own X3 TC
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz
RAM: 3328 MB DDR2-800
Motherboard: MSI P31 Neo (MS-7392)
GPU: NVIDIA GeForce 9800 GTX+ 512MB
SPU: Creative Audigy SE (SB0570)

User avatar
EmperorJon
Posts: 7178
Joined: Mon, 29. Dec 08, 21:58
x3tc

Post by EmperorJon » Sun, 14. Mar 10, 13:10

?

Ok...
______
I'm Jon. I'm mostly not around any more. If you want to talk, please message me! It's cool.
______

dillpickle
Posts: 1154
Joined: Mon, 3. Nov 08, 15:25
x3tc

Post by dillpickle » Sun, 14. Mar 10, 13:24

Personally I don't set up self sufficient complexes. A closed loop for 10 crystal Fab L's will generate enough crystals to complete the plot in around 6 1/4 days. Take away the SPP's and import the energy (there's plenty around), and the same 10 fabs will turn out enough in 3 1/2 days.

I tend to keep the silicon separate as well (hate towing mines!!), then once the crystal stage has finished I can shut down production completely and shunt all the silicon to the hub until completed.

EDGE N7 LT
Posts: 31
Joined: Thu, 11. Mar 10, 14:05

Post by EDGE N7 LT » Sun, 14. Mar 10, 14:53

To clarify: if you need an awesome game spoiler (almost any game) use "omatic". Simple program. Found it 9-10 years ago. Changes any walue in any program into your desired one. In X3 I made myself 800 typhoons, for defence, like this and seriously considering doing the hub with it too...
OS: WinXP Pro SP4... Own X3 TC
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz
RAM: 3328 MB DDR2-800
Motherboard: MSI P31 Neo (MS-7392)
GPU: NVIDIA GeForce 9800 GTX+ 512MB
SPU: Creative Audigy SE (SB0570)

User avatar
EmperorJon
Posts: 7178
Joined: Mon, 29. Dec 08, 21:58
x3tc

Post by EmperorJon » Sun, 14. Mar 10, 14:57

Erm... I think using the ingame script editor would be easier?

Or for the next level of easyness, Cycrow's Cheat Script?

Or for the final level, Apricotslices mod which makes the Hub requirments really small.

Something like:

2 Computer Components
5 Microchips
Etc...
______
I'm Jon. I'm mostly not around any more. If you want to talk, please message me! It's cool.
______

EDGE N7 LT
Posts: 31
Joined: Thu, 11. Mar 10, 14:05

Post by EDGE N7 LT » Sun, 14. Mar 10, 16:00

This doesnt count like scripting, therefore you you wont get any "messages" that game is moded.
As for scripts, I don't know. Haven't tried them and omatic is a program that I trust and it works on X3 very fast compraed to some other games. And it can change ANY number.

P.S. Srry for advertising.... :roll:
OS: WinXP Pro SP4... Own X3 TC
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz
RAM: 3328 MB DDR2-800
Motherboard: MSI P31 Neo (MS-7392)
GPU: NVIDIA GeForce 9800 GTX+ 512MB
SPU: Creative Audigy SE (SB0570)

Greyhawk1
Posts: 4386
Joined: Mon, 22. Mar 04, 21:21
x3tc

Post by Greyhawk1 » Mon, 15. Mar 10, 02:05

Reading this it seems there are FAR too many ways to break the missions if you dont read and memorize the walkthroughs first.
Image

EBass
Posts: 7
Joined: Sun, 14. Mar 10, 15:36

Post by EBass » Mon, 15. Mar 10, 23:12

Ok, so I dropped my two passengers off at the Orbital defence station and I'm not getting another mission. Do I have to wait or should it come immediatly? I didn't "Beam" them aboard or whatever, ran over them as per usual.

User avatar
Carlo the Curious
Posts: 15622
Joined: Mon, 5. Mar 07, 23:03
x4

Post by Carlo the Curious » Mon, 15. Mar 10, 23:14

It takes a while for the next mission.

Greyhawk1
Posts: 4386
Joined: Mon, 22. Mar 04, 21:21
x3tc

Post by Greyhawk1 » Fri, 19. Mar 10, 00:02

Having major issues with the Final Fury mission 3. There's just way too many Khaak!

I'm using a Shrike with a Centaur and a Dragon as escorts - unfortunately the TL is too fast for my Shrike and the two M6's get overwhelmed quickly if I order them to protect the TL.

If I get too close to the TL, the Shrike's own weapons end up destroying it. Too far and the Khaak easily destroy it. I've tried missiles but they are so slow it makes little difference.

If I jump in an M3 I get annihilated very quickly.

Kind of stumped. If I use a capital ship I'll end up killing the guy I'm supposed to protect. If I use an M6 I get killed, an M3 likewise.

Its a shame the mission makes no sense. They have all that hardware in the adjacent sector yet rely on one man to single handedly destroy a sector's worth of Khaak AND protect TL's. Dumb.
Image

User avatar
Murija
Posts: 11
Joined: Wed, 24. Mar 10, 04:14

ff2

Post by Murija » Wed, 24. Mar 10, 05:00

@ Final Fury Mission 2.

mission where u get data from exterminator + random spawned gun, but...

on far south there is 3 unknown object, when i approached them, they look like 3 frozen parts of some big ship, and act like asteroids, and i cant do anything with them.
any ideas or help?

User avatar
Carlo the Curious
Posts: 15622
Joined: Mon, 5. Mar 07, 23:03
x4

Post by Carlo the Curious » Wed, 24. Mar 10, 18:41

They're just scenery, as far as I know.

wadedidit
Posts: 25
Joined: Tue, 1. Aug 06, 08:46
x3ap

Post by wadedidit » Wed, 24. Mar 10, 23:40

I did it in an M7 Cerberus with a modified game using Advanced Jumpdrive.

Other than that, if you think that mission is hard (took me 10 or more goes) wait for the last one...

I also brought and lost 19/20 M3 fighters, one left after that mission...

Risky
Posts: 850
Joined: Mon, 29. Mar 04, 15:24
xr

Post by Risky » Fri, 26. Mar 10, 20:29

On the Teran Mission 6 I had to add one little thing to make it work - you can't tranfer Pearle unless there is CLS on the Caimen and if you tranfer it from your own ship he dies. I solved it by ordering in an M5 to donate a the CLS first before the transfer.

Nanook
Moderator (English)
Moderator (English)
Posts: 25997
Joined: Thu, 15. May 03, 20:57
x4

Post by Nanook » Fri, 26. Mar 10, 23:32

Greyhawk1 wrote:Having major issues with the Final Fury mission 3. There's just way too many Khaak!

I'm using a Shrike with a Centaur and a Dragon as escorts - unfortunately the TL is too fast for my Shrike and the two M6's get overwhelmed quickly if I order them to protect the TL.

If I get too close to the TL, the Shrike's own weapons end up destroying it. Too far and the Khaak easily destroy it. I've tried missiles but they are so slow it makes little difference.

If I jump in an M3 I get annihilated very quickly.

Kind of stumped. If I use a capital ship I'll end up killing the guy I'm supposed to protect. If I use an M6 I get killed, an M3 likewise.

Its a shame the mission makes no sense. They have all that hardware in the adjacent sector yet rely on one man to single handedly destroy a sector's worth of Khaak AND protect TL's. Dumb.
You say you've tried missiles, but have you tried something like the Cobra, an M7M? I'd think it should be fast enough to keep up with the TL, and with enough Flails and Hammers, you should be able to barrage those Kha'ak into oblivion.
Having an Acronym Attack? See the Ego FAQ. Also now for Terran Conflict and Albion Prelude.
NOT an Egosoft employee.

Post Reply

Return to “X Trilogy Universe”