X3 map v1.2 by Scorp (v1.2.3.9) Terran Conflict Edition !

General discussions about the games by Egosoft including X-BTF, XT, X², X³: Reunion, X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderator: Moderators for English X Forum

I prefer ...

default map-color-scheme
396
66%
alternative map-color-scheme
202
34%
 
Total votes: 598

BlackArchon
Posts: 1004
Joined: Wed, 4. Feb 04, 18:37
xr

Post by BlackArchon » Tue, 12. Jul 16, 19:47

It is definitely not a problem with XRM itself because I successfully created an XRM map with this tool: http://blubb.najut.org/x3/xrm/X3map_english_fitted.png

Vetrom
Posts: 7
Joined: Wed, 19. Jun 13, 18:19
xr

Post by Vetrom » Sun, 4. Dec 16, 10:20

kosh vorlontay wrote:...

Access violation at address 00437024 in module 'X3_map.exe'
Read of address 0457FFBC

It then dumps the program. When I try to start it up again I get this window popups:
EAccessViolation
Not enough timers available
Abnormal program termination

If I delete the new Log0001 file it will run and load the default

Any ideas what is wrong?
Make sure the file in question has MS-DOS format line endings, otherwise scorps x3map doesnt know how to handle it. Using Vim I do this with `:set fileformat=dos`.

Maybe notepad++ or the like does the same on windows.

Alan Phipps
Moderator (English)
Moderator (English)
Posts: 20581
Joined: Fri, 16. Apr 04, 19:21
x4

Post by Alan Phipps » Sun, 4. Dec 16, 17:00

@ Vetrom: I doubt that he is waiting for a reply after 6 months.
A dog has a master; a cat has domestic staff.

User avatar
Urschleim
Posts: 919
Joined: Wed, 10. Jan 07, 13:34
x4

Post by Urschleim » Thu, 8. Dec 16, 13:28

JackProject wrote:Instructions if it still doesn;t work, im using x3 albion prelude with the x3 mod xrm.

The program is installed in (at least for me):
C:\Program Files (x86)\X3 map by Scorp

A folder name script is there, with an other folder named t inside it. Copy the content of the folder scripts, but not the t folder, to :
E:\Games\Steam\SteamApps\common\x3 terran conflict\addon\scripts

Then, whats inside the folder t to:
E:\Games\Steam\SteamApps\common\x3 terran conflict\addon\t


Then follow the instruction from the read me file, make the search thing shift F2, go to space, press shift f2, a log file will be created, it will be located in my documents\egosoft and thats that.

Worked for me like a charm.

Good luck and have fun.
That helped, thanks alot! (even its three years old :;-))
Image

ralleE
Posts: 222
Joined: Fri, 23. Feb 07, 12:47
x3tc

Post by ralleE » Wed, 3. May 17, 18:43

Hi there ....

Does anyone has an idea, how to get this work on a seccond screen?? :?:

Thanks in advance !


RalleE

User avatar
BugMeister
Posts: 4431
Joined: Thu, 15. Jul 04, 04:41
x4

Post by BugMeister » Sun, 14. May 17, 19:19

- it won't operate simultaneously with the game on the initial screen, due to it's dynamic file sharing..
- but you can run it alongside the Game, just drag and drop the map to the second screen,
- and when you want to use it press Alt-Tab to access it..
- the whole universe is running in BETA mode - we're working on it.. beep..!! :D :thumb_up:

thefran
Posts: 4
Joined: Fri, 26. May 17, 20:14
x3ap

Post by thefran » Sat, 27. May 17, 19:57

I installed the map, ran logging, fed the log file from documents to the map, got "Custom map loaded", but the map is completely empty, what am I doing wrong? I'm running XRM.

AleksMain
Posts: 880
Joined: Thu, 21. Sep 06, 11:05
x3tc

Post by AleksMain » Sun, 28. May 17, 09:15

thefran wrote:I installed the map, ran logging, fed the log file from documents to the map, got "Custom map loaded", but the map is completely empty, what am I doing wrong? I'm running XRM.
You can use following link to see map:
http://www.x3wiki.com/index.php/Universe_map

I use it myself. No need to install something to your computer to see static map.

See also
http://www.x3wiki.com/index.php/Universe_map#See_Also
for Other X3 Universe maps

thefran
Posts: 4
Joined: Fri, 26. May 17, 20:14
x3ap

Post by thefran » Sun, 28. May 17, 09:35

AleksMain wrote:
thefran wrote:I installed the map, ran logging, fed the log file from documents to the map, got "Custom map loaded", but the map is completely empty, what am I doing wrong? I'm running XRM.
You can use following link to see map:
http://www.x3wiki.com/index.php/Universe_map

I use it myself. No need to install something to your computer to see static map.

See also
http://www.x3wiki.com/index.php/Universe_map#See_Also
for Other X3 Universe maps
Hello, can I talk to someone literate?

AleksMain
Posts: 880
Joined: Thu, 21. Sep 06, 11:05
x3tc

Post by AleksMain » Sun, 28. May 17, 09:39

thefran wrote: Hello, can I talk to someone literate?
Hi. Yes, you can. Can you read X3 Wiki or you need some help ?

P.S.
If you have modified game with custom map, then above links are useless to you.
Ignore my messages then.
I play vanilla game only and never posted messages in the
X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding
(The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude)

Alan Phipps
Moderator (English)
Moderator (English)
Posts: 20581
Joined: Fri, 16. Apr 04, 19:21
x4

Post by Alan Phipps » Sun, 28. May 17, 13:33

@ thefran: If you continue to be rude to people that are at least trying to help you then you will find your posts split and locked. Take that as an unofficial warning, but there will not be any more of those.
A dog has a master; a cat has domestic staff.

User avatar
BugMeister
Posts: 4431
Joined: Thu, 15. Jul 04, 04:41
x4

Post by BugMeister » Sun, 28. May 17, 23:04

thefran wrote:I installed the map, ran logging, fed the log file from documents to the map, got "Custom map loaded", but the map is completely empty, what am I doing wrong? I'm running XRM.
- when in space - click for a search (I use F10 key), you'll see a jittering effect for a second, that's the data loading to the script..
- then switch to Scorp's map, and hit F5 to refresh the snapshot..
- what you have then, is a map showing where ALL the wares are and their prices..

- It's so much more than a mere map.. 8)

HINT:
PS - there's also an excellent 3DModelViewer here:
https://forum.egosoft.com/viewtopic.php ... 92#2765992

- it gives full details of ALL the ships in the game :roll:
- the whole universe is running in BETA mode - we're working on it.. beep..!! :D :thumb_up:

User avatar
Poobah
Posts: 1175
Joined: Sat, 11. Dec 04, 14:50
x3tc

Post by Poobah » Sat, 24. Jun 17, 22:02

Is this compatible with AP? If so how do I make it so?

So far I'm having trouble getting it to work - the installer won't detect that I have TC installed (even though AP installs to an X3TC directory) but that may be related to the fact that I'm running the steam version? I tried running the registry file with the steam path substituted but it doesn't seem to have changed anything. Can I just get the scripts which seem to available in the x3 map directory and drop them in the correct folders?

Thanks.
Lead me not into temptation,
For I can find the way myself!

Alan Phipps
Moderator (English)
Moderator (English)
Posts: 20581
Joined: Fri, 16. Apr 04, 19:21
x4

Post by Alan Phipps » Sat, 24. Jun 17, 22:10

@ Poobah: see this post about half a page above yours. That will hopefully sort it.
A dog has a master; a cat has domestic staff.

User avatar
Poobah
Posts: 1175
Joined: Sat, 11. Dec 04, 14:50
x3tc

Post by Poobah » Sat, 24. Jun 17, 22:37

Thanks. Sorry I didn't see that ><
Lead me not into temptation,
For I can find the way myself!

Post Reply

Return to “X Trilogy Universe”