2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build - Devs on the case.

Ask here if you experience technical problems with X4: Foundations.

Moderator: Moderators for English X Forum

274 Below
Posts: 18
Joined: Tue, 2. Oct 18, 15:48
x4

Re: 2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build

Post by 274 Below » Wed, 13. Nov 19, 23:44

Alan Phipps wrote:
Wed, 13. Nov 19, 18:53
The devs are indeed looking at it. As always, the issue is the time it takes to set up from scratch a scenario that replicates the issue for analysis and so any vanilla saves provided that show the issue in progress will be valuable to them.
I have a completely vanilla save that should fit the bill. How best can I get it to them?

Xenon_Slayer
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 11233
Joined: Sat, 9. Nov 02, 12:45
x4

Re: 2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build

Post by Xenon_Slayer » Thu, 14. Nov 19, 18:08

You can either host it somewhere or send it directly to owen@egosoft.com

I do think I've observed the issue now and we are going to look into it. Any save would help us confirm that it is indeed the issue and that we've got a solution.

Senar
Posts: 73
Joined: Sat, 19. Sep 09, 12:54
x4

[2.6] Long build times

Post by Senar » Sat, 16. Nov 19, 10:27

In my game building is really slow right now, 1+ hour for signle module. I checked NPC builder and it has 30+ builder drones, so must something is not right.

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ ... B6CDD0DFF/

My save (two stations is under construction, one in Nopileos Fortune 4 and another in Trinity Sanctum7 ) https://drive.google.com/file/d/1176uTq ... iDYV4/view

geronimo3
Posts: 49
Joined: Thu, 31. Dec 15, 01:36
x4

Re: 2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build - Devs on the case.

Post by geronimo3 » Sun, 17. Nov 19, 15:44

this problem has gone for me with the usage of 3.0beta1. everything with drones usage and build time on stations seems to be working again.

thx, geronimo

274 Below
Posts: 18
Joined: Tue, 2. Oct 18, 15:48
x4

Re: 2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build - Devs on the case.

Post by 274 Below » Thu, 28. Nov 19, 17:13

Issue re-occurred for me in 3.0b2. I've got a solar power plant that is taking more than an hour to build. So, I'll be sending my save along...

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37680
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: 2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build - Devs on the case.

Post by CBJ » Thu, 28. Nov 19, 17:37

Please do. And reporting it in the Beta feedback forum would also increase its visibility. :)

274 Below
Posts: 18
Joined: Tue, 2. Oct 18, 15:48
x4

Re: 2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build - Devs on the case.

Post by 274 Below » Fri, 29. Nov 19, 20:35

CBJ wrote:
Thu, 28. Nov 19, 17:37
Please do. And reporting it in the Beta feedback forum would also increase its visibility. :)
Thanks for the suggestion, re: beta forum! I've e-mailed owen@ the link to the save, and created the 3.0b2 version of this bug here.

raUlo
Posts: 38
Joined: Mon, 16. Jun 14, 19:24
x4

Re: 2.60 (370595) - Station modules taking way too long to build - Devs on the case.

Post by raUlo » Mon, 2. Dec 19, 12:41

Good thing I've checked the forum, I thought that was intended.

In my case, I started working on a super-shipyard with more than 300 production modules, you can imagine the pain :D

I too can provide my vanilla save game

Post Reply

Return to “X4: Foundations - Technical Support”