Missing Skull & Gear Logo

This forum is the ideal place for all discussion relating to X4. You will also find additional information from developers here.

Moderator: Moderators for English X Forum

Post Reply
User avatar
Lander1979
Posts: 955
Joined: Mon, 4. Aug 14, 05:18
x4

Missing Skull & Gear Logo

Post by Lander1979 » Thu, 26. Mar 20, 05:29

Just started a new play-through yesterday and have noticed my favourite logo is no longer in game. It was a Skull with a gear behind it, it is now just the gear without the skull.. is there any way to get my favourite logo back please?
0101...0011...0011...0101...2!

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 38268
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by CBJ » Thu, 26. Mar 20, 10:48

You are presumably playing the beta.
[Beta 9] Changed two standard player logos.
Unfortunately it's a change we can't reverse in the standard game, but there's nothing to stop you copying the old one from a 2.6 game and using it as a custom logo.

Shuulo
Posts: 911
Joined: Mon, 14. Apr 08, 17:03
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by Shuulo » Thu, 26. Mar 20, 11:10

CBJ wrote:
Thu, 26. Mar 20, 10:48
You are presumably playing the beta.
[Beta 9] Changed two standard player logos.
Unfortunately it's a change we can't reverse in the standard game, but there's nothing to stop you copying the old one from a 2.6 game and using it as a custom logo.
Just curious, why it was removed? Coz of skull in it?

User avatar
Pesanur
Posts: 1418
Joined: Sat, 5. Jan 08, 23:06
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by Pesanur » Thu, 26. Mar 20, 19:05

Shuulo wrote:
Thu, 26. Mar 20, 11:10

Just curious, why it was removed? Coz of skull in it?
Maybe can be related with WarHammer 40k IP? Because the skull & gear is the logo of the Adeptus Mecanicus.

User avatar
Lander1979
Posts: 955
Joined: Mon, 4. Aug 14, 05:18
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by Lander1979 » Thu, 26. Mar 20, 19:29

Where are the old logo's kept in the 2.6 game? I'm unable to locate them. File and folder name wouild be helpful.
0101...0011...0011...0101...2!

User avatar
Axeface
Posts: 1749
Joined: Fri, 18. Nov 05, 01:41
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by Axeface » Thu, 26. Mar 20, 19:31

Is it because of chinese laws about the depiction of death?

User avatar
Lander1979
Posts: 955
Joined: Mon, 4. Aug 14, 05:18
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by Lander1979 » Thu, 26. Mar 20, 20:48

My guess is that it's too similar to the Warhammer40k Adeptus Mechanicus logo. I think I've worked out how to do this, I've opted out of the beta, am now unpacking the cat/dat files with the xr unpacker tool. Once thats done I should have access to the directory the logo's are stored in.
0101...0011...0011...0101...2!

User avatar
Lander1979
Posts: 955
Joined: Mon, 4. Aug 14, 05:18
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by Lander1979 » Fri, 27. Mar 20, 07:25

These logo files from the old 2.6 version are *.gz compressed, and contain files with no alias? am I ok to just place the .gz files in the logo's directory or do I need to decompress them first? Also is the unaliased unknown format they are in ok, or do I need to alias them or format them or something?

I'm asking now but I'm unable to try it out until Beta10 gets a hotfix to make it playable in Linux.
0101...0011...0011...0101...2!

linolafett
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 2642
Joined: Mon, 26. Mar 12, 14:57
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by linolafett » Fri, 27. Mar 20, 10:14

One of you got it right here, why it was done and it has nothing to do with warhammer.

I uploaded both changed icons for you again.

Image
Image

Grab em while they are hot! =D
01000100 01101111 00100000 01110011 01110000 01101100 01101001 01110100 00100000 01100101 01100001 01110100 00100000 01100011 01101111 01101111 01101011 01101001 01100101 01110011 00111111

My art stuff

User avatar
Lander1979
Posts: 955
Joined: Mon, 4. Aug 14, 05:18
x4

Re: Missing Skull & Gear Logo

Post by Lander1979 » Fri, 27. Mar 20, 11:07

Thanks Lino, I owe you a big bag of cookies for that! Turns out just putting the *.gz files in the logos folder works fine.

To get Linux to run Beta10 I had to use Proton. I've posted the exact workaround for that in both the X4 Beta and Tech support forums.

I also performed the Usual Benedictions;
3 odes to machinery
3 Omnissiah Magnificent
3 Hymns of the Magos
as well as;
3 Prayers of Saint Energy Transfer
3 Prayers of Saint Maintenance and of Saint Stability
3 invocations of the Magos Belno
and repeated the process untill it worked.
0101...0011...0011...0101...2!

Post Reply

Return to “X4: Foundations”