X2 / X3R /X3TC - FORUM (OFFtopic)

Moderator: DJ Die

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Fri, 11. Nov 11, 04:01

nechapes, ta mapa je blba, rikam asteroidy se nevygenerovavaji, tohle neni Minecraft ve kterem se vse generuje
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

fanda serie X
Posts: 654
Joined: Fri, 21. Aug 09, 21:01
x3tc

Post by fanda serie X » Fri, 11. Nov 11, 20:40

Občasnou chybnost mapy můžu potvrdit i já. Sice sektory a pozice továren a lodí zadara je přibližně správná, na asteroidy se opravdu nespoléhám a radši nechám lodě celej sektor proskenovat pak si vyberu, co chci.

Jinak drobná otázka - dlouho jsem TC nehrál, není někde nějakej hezkej novej skript nebo loďka na přidání?

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Fri, 11. Nov 11, 22:07

no ja ji nepouzivam ale zkousel jsme delat mapy jak do x2, x3 R tak TC a vim ze vsechno co je v sektoru se musi pridat a asteroidy taky samozrejme pak jim musis nastavit jestli v nem ma byt ruda nebo kremik no a samozrejme vynosnost no zkratka vim ze to umisteni neni generovano nahodne ale mapa j v xml formatu ve kterem jsou popsany jak typ tak souradnice
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Sat, 12. Nov 11, 02:53

Rosta wrote:nechapes, ta mapa je blba, rikam asteroidy se nevygenerovavaji, tohle neni Minecraft ve kterem se vse generuje
No chápu, al ejak vysvětlíš tech 12 Scorpových a mých 17 asteroidů? :) prostě padlé na hlavu, á právě proto chci tu "pravou" (plnou) mapu X3 která by "měla" být)
fanda serie X wrote:Občasnou chybnost mapy můžu potvrdit i já. Sice sektory a pozice továren a lodí zadara je přibližně správná, na asteroidy se opravdu nespoléhám a radši nechám lodě celej sektor proskenovat pak si vyberu, co chci.

Jinak drobná otázka - dlouho jsem TC nehrál, není někde nějakej hezkej novej skript nebo loďka na přidání?
A opět, otázkou je co bereš jako script.
Bohužel a bohu díky je čeština opravu bohatá : alespoň ve čtení "mimo řádky"

Pokud se Ti jedná o scripty jako mody, pak , aniž by měnilo děj hry" mohu doporučit "rozšíření" o X-TraShip pack"
pokud se T jedná o scripty, jako o scripty (s otevřenou konzolí) nějaké ty "ochcávačky" pak stačí napsat a napíšu Ti jakoukoliv. Od respawnu vybavených stíhačů, přes respawn vybavených bitevních nosičů, až po respawn továren, ale věř, že to To pak hra nebude bavit...
Hrál jsem si dva roky se scriptovací konzolí a oo když máš pak v každém sektoru po 10 borcích" a nikde se nedostaneš do konfliktu... o toam ta hra fakt není...

Teď hraju už ... no asi dva měsíce, konzole stále není aktivní.. mam 4 komplexy TEĎ (asi hod spátky) mam konečně 1000 lodí - v součtu zásobovací, armáda, ochrana atd... tak ě to vážně bavíc... za 30 minut vyděláno 30 mil+ (nepočítám komplexy) tak opravu parada....

A opět.. :)

Q Hádanka .....

(hele jak já ji udělám tak vám sem dám návod asi...) :))))
Rosta wrote:no ja ji nepouzivam ale zkousel jsme delat mapy jak do x2, x3 R tak TC a vim ze vsechno co je v sektoru se musi pridat a asteroidy taky samozrejme pak jim musis nastavit jestli v nem ma byt ruda nebo kremik no a samozrejme vynosnost no zkratka vim ze to umisteni neni generovano nahodne ale mapa j v xml formatu ve kterem jsou popsany jak typ tak souradnice
pokud budeš něco robit tak mi dej vědět....
Rád přiložím ruku k dílu, obvzlášť když vím že někteří lidé (nebudu ukazovat na testery egosoftu) jsou neschopná malá vyžraná sociální prasátka... (a píšu to to slušně, než aby byl zase ban, za nějaký "nevyžraný svině z Německa" .. to pro připomíňku , co proč a jak)

fanda serie X
Posts: 654
Joined: Fri, 21. Aug 09, 21:01
x3tc

Post by fanda serie X » Sat, 12. Nov 11, 16:44

Tím skriptem rozhodně nemyslím skriptovací konzoli. Do tý se dostat umím, ale nechci se v ní hrabat, protože upravovat se mi to nechce, neumím s tím a ani nechci umět. Myslím tím něco jako je třeba skript Obrana lodě střelami Mosquito nebo něco takovýho. Moc skripty nepoužívám, ale kdyby se nějakej našel, tak bych si ho nejspíš sehnal.

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Thu, 17. Nov 11, 08:17

fanda serie X wrote:Tím skriptem rozhodně nemyslím skriptovací konzoli. Do tý se dostat umím, ale nechci se v ní hrabat, protože upravovat se mi to nechce, neumím s tím a ani nechci umět. Myslím tím něco jako je třeba skript Obrana lodě střelami Mosquito nebo něco takovýho. Moc skripty nepoužívám, ale kdyby se nějakej našel, tak bych si ho nejspíš sehnal.
Na tu obranu Moskytama byl tuším nějaký mod. Moc do anglický části nelezu ale jednou mě to tam hodilo když jsem něco hledal.
Ikdyž má to pro a proti, nic se nevyrovná tomu, když se Ti za zadnicí prohání 3 banshee a vjednu chvíli nevíš jestli se snažit uletět, nebo to někam stočit aby to "naprali" někam jinam. (Jednou se mi povedlo s jednou banshee, naprala to do pirátské novy :D:D chudák ani nevěděl odkud to přišlo)

Ta scriptovací konzole se někdy hodí, přemýšlím že ji aktivuju, zjistil jsem že díky X-tra Ship packu nikde neseženu Fázové laserové kanony, nebo ... paprskomet, přitom je M1 Anaconda muže používat (ten fázovej laser) a jelikož jsem dohrál ME2 (asi před 3 hodinami) tak jsem dostal chuť si koupit Longsworda SR2 (NORMANDY SR2) taky z X-tra packu a tam lze požívat navíc i Spare lasery (Fazovej i Spare střílí pulzem - laserové věže a khaakové mají podobné verze)

Q Hádanka:
Porad bloudím po sektorech, už mi z toho trefí.
Dokonce už přemýšlím jak se ve druhé nápovědě píše, že začnu stavět Ústředí v každým boronským sektoru v okolí území královny (prostoru) :D:D

No nic jdu si vymlátit z xenonů zas nějaký ten kredit ;)

EDIT:
nebudu psát další post (posthunting) tak když ma poslední tak editnu...

V Terran unknown sector 3 (po misi s osvobozením terranských zajatců)
Momentálně už 8 hodin (real time) lítám po sektoru a kde nic tu nic. Mam prozkoumat sektor a od osmi večer do teď stále se nic neděje.
Proskenoval jsem všechny asteroidy (4) prokecal všechny lodě (ikdyž s nadsazkou stále se mění) Díky kestrelu jsem byl až 3000 km na všechny strany od brány a stále mise běží.
Hodinu mi hra běžela na seta 700% (výš jít nemuže hra se pak škube a na 1000% padá) ale kde nic tu nic.
Setkal jste se stím někdo?

fanda serie X
Posts: 654
Joined: Fri, 21. Aug 09, 21:01
x3tc

Post by fanda serie X » Sun, 20. Nov 11, 19:34

Vím, že na obranu Mosquito byl mód. V TC je to dokonce v patchi, ale společně s několika dalšími dodatky to nelze spustit, protože mi to píše chybovou hlášku o nenalezení jazykového souboru. Já to uvedl jen jako příklad, aby se ujasnilo, co těmi scripty myslím. Ale asi si počkám na Rebirth, TC mě poslední dobou docela omrzelo...


Jinak s tím, co píšeš ohledně Terran. Unknown sector 3, se mi myslím nestalo. Co předcházelo úkolu prohledat to tam?

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Tue, 22. Nov 11, 00:48

No já visím ted jen na tech krystalech pro HUB a na té hádance.
Konečně mam spojené i terranské sektory. (mimochodem ta brána pak v neptunu je povedená :))

Budu muset nějak prostudovat FAQ ohledně misí, ikdyž tam bude asi také nic moc.

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”