X2 / X3R /X3TC - FORUM (OFFtopic)

Moderator: DJ Die

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

X2 / X3R /X3TC - FORUM (OFFtopic)

Post by TTenk » Fri, 4. Nov 11, 00:55

> X2 The Threat (verze nevím, z časopisu Score)
> X3> Reunion - JRC
> X3-TC (1.3 verze, validována Egosoftem)
> Maximální mod co používám je X-Tra Ship pack
(Konzoli nemám aktivní) jinak klobouk dolu Cyrowe. Odvádíš pro komunitu úctyhodnou práci. Pokud by jsi měl zájem na vývoji hry, (jiného žánru, přesněji MNORPG) tak se ozvi PM)


1) FORUM:
Spoiler
Show
KDO dělá moderátory CZ části fóra?
Už tu pár let je požadavek nato aby se forum udělalo přehledněji.
Co tak sleduji, jedná se o PHP-BB forum (jaká verze)? ono něco jiného to píše dole v ifu a něco jiného to je v administraci...

Chtě, nechtě se tedy nabízím, jako možná posila (Ne jako AdminFora, ale jako ModemFora) aby se udělal alespoň pořádek v sekcích, protože, i "bordel" co mám doma v pokoji, je oproti tu tady, pořádek. A přec jen...
Zkušesnoti mam maximálně z PHP-BB 2.0 a 3.0 / 3.1 /3.2 víc bohužel....
2) X3-TC HÁDANKA
Spoiler
Show
Kdo jste prošli (od pirátů přiřazeným ukolem) Hádanka
Můžete se dám (do tohoto topicu) řešení?
1--- > otázka: Od konce království jeden a pět, tam najdeš kámen, co skrývá tajemství
řešení: v Rudném páse, za severní branou cca 15km proskenujete asteroid, ten zničíte a následuje Hádanka 2


3) X3-TC VYLODĚNÍ
Spoiler
Show
Mam verzy 1.3 X3-TC je normální abych u ukolu pro Gonery, se vyloďoval na 20x pokusů?
Již jsem se vylodil (a loď M6-TS) dostal jako doměnu ale stálo mne to více jak 1é mil. creditů
Na vyloďování užívám Split.Draka (nyn budu zkoušet Split Drake)


4) X3-Reunion
Spoiler
Show
CO čtu tu na foru (a některá témata jsou stará, ale odpovědi žádné) Nějaký tip na závěrečnou misi (tedy myslím, dál jsme nedolítl)
Mise se "Sněhovou vločkou" (tedy myslím , nevím) dky se Julian "setká" se svým tatíkem a následuje honička v asteroidu) Tak bych uvítal nějaký tip, jelikož ikydž tam vlítnu v M6 tak mne ty dvě M5tky (mimochodem střílejí jako M3) od Khaaků, vždy sejmou)
Když se dostanu do bugu (že letím mimo koridor tunelu) tak i přesto mne dostanou) takže nějakýá tip uvítám


5) X2-The Threat
Spoiler
Show
Ač to je "nekomentéváno" MP na X2 je.
A rád bych věděl u majitelů mobilních připojení (bezdrátů) zda-li se vám server po pěti minutách odpojuje též (případně prosím o uvedení poskytovatelů služeb)
laicky řečeno jedná se o problém v P2P síti. A je možné, ž eváš poskytovatel, síť omezil, nebo zakázal. (pro připojení), a nebo máte přetíženou síť (tzv alokací, čili počtem uživatelů dělící se na linku.. což vám sdělí poskytovatel)


Vím že to je dlouhé a snad to spoilery skryjí ať se podíváte na to co potřebujete...
[/spoiler]

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Fri, 4. Nov 11, 01:20

Cycrow je brit takze
1. ti nerozumi
2. ani na ceske forum nechodi, musel bys ho kontaktovat sam
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Sun, 6. Nov 11, 16:43

co se tyka mise v X2 / myslim ze to bylo v X2 a ne X3R / v tunelu, tak pokud se dostanes do bugu, tak pockej az ty khaakske lode proletnou a POTOM LET ZA NEMA, a nestrilej.
pred nema nemas sanci jim uletet ani v Arrowu.
A sestrelit ani v M6.
ja to lital v M3 a v pohode.teprve az vyletnes ven tak OKAMZITE uloz. vzapeti po vyletnuti zacne pekelna bitva. khaaku jako naseto.
dobra vec je mit tam dopredu zaparkovane tak 2-3 M6 OSPREY.
mimochodem nejlepsi M6 v tomto dilu.

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Sun, 6. Nov 11, 16:55

1. Arrow v X2 neni
2. tahle mise je v Reunionu, neni v X2, protoze v x2 jsi otce jen osvobodil a tu msi co myslis tak uz ho chranis pri pruletu pres asteroid tak proto rikam tahle mise v x2 neni
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Sun, 6. Nov 11, 23:43

pokud si dobre pamatuju, tak JE v X2, protoze jsem ji letal v Khaakske M3!!!
a tu v X3 R pouzivat nemuzes.

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Mon, 7. Nov 11, 03:18

Ne je to v Reunionu, vim to protoze v X2 zachranis sveho otce a to je vse co v x2 udelas a setkas se snim v reunionu a to je prave ta mise kdyz on se najednou probere a utece a ty kdyz s nim zacnes kecat tak se prave objevi Khaakove a on zdrhne do asteroidu a Khaakove za nim a Julian za nimi no a to je ta mise a proto to neni mise v x2 ale v reunionu, sice jsem hral pribeh v reunionu naposledy pred 2 lety ale tohle si pamatuju protoze jsem to dal napoprve a neulozil jsem si to jak a znicila me khaacka m3 se strelou a pak jsem to nejmin na po tricate udelal s nervama v kyblu :D
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Tue, 8. Nov 11, 00:00

no ja to mel uplne stejne. na poprve, pokec po asteroidu a raketa v zadni casti tela.
30x nejmin relog nez jsem to udelal.
akorat ze to mam zafixovane ze jsem to letal v M3 od Khaaku, a ta v Reunionu neni.
tak nevim.

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Tue, 8. Nov 11, 01:22

Khaacka M3 v Reunionu je, proc by pak byl ten final fight?
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Tue, 8. Nov 11, 23:43

Mira CZ : V X2 jen otce zachráníš, dopraví ho mylsím na Argone Prime (nebo na Argone one) envím už přesně, a následuje závěrečný video s pohřbem Breta.

ten asteroid je v X3.
Zkoušel jsem to taky (aby přelítli) nepřelitli, pálili skrz zeď a vysledek stejný game over.

No teď řeším pár kravin v TC, save od X3R ma zálohnutý takže se ktomu někdy vrátím. (snad)
Naštěstí savuju před "důležitýma" krokama ve hře. Přílítl jsem tam s Dravcem a ikdyby náhodou přes přístávací počítač rychle jumpnu do něčeho bitelnějšího.

Co ta hádanka, dělal jste tedy někdo? Nebo na vedlejšáky dlabete?
Hledal jsem po netu kde co se dalo a nikde nic není, tu v nápovědě, to asi taky nikdo neřešil.
Přemýšlím že napíšu do Hypermaxu, jestli mužou zaslat origo text, ten jejich překlad.... no bez komentáře.


Jedna věc mimo.
Možná někdo máte na ploše tapetu s mapou X3TC můžete dát vědět nebo zaslat Pmkou?
Na netu jich je tolik a ve spoustě znich i ruzné sektory, které jsem vubec nikdy nenašel
(příkladně je v Encyklopedii zmíňka o Aldrin2) a už lítám v Aldrinu asi 4 dny (reálně 4x 20 hodin hraní) a kde nic tu nic)
TTenk

Marek Viktorín
(2022 Volte srdcem)

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Wed, 9. Nov 11, 01:26

Hypermax ma super preklady, a TC ma zmasteny preklad protoze ho neprekladal hypermax :wink: ale cenega, hypermax prekladal jen x2 a x3 reunion a nejspis i Rebirth az vyjde, a texty mas v adresari hry ve slozce t, jo a jestli chces smaznout ucet tak si napis pm plynakovi a nemusis to mit v podpisu
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

CubiCubi
Posts: 66
Joined: Wed, 25. May 05, 05:35
x3tc

Post by CubiCubi » Wed, 9. Nov 11, 09:58

To TTenk:
Asteroid v X3-R jsem zkoušel v různých lodích a pokaždé, když jsem použil větší, než M3, tak zmizely textury asteroidu. Takže doporučuji vzít Argon Nova a proletět až do konce. Závěrečnej boj je s Novou sranda. Ovšem dá se i s Bouračem/Busterem - s pirátskou verzí, co je hodně rychlá.

Co se týče Aldrin2, tak to je pokračování Terranských misí, kdy musíš mít splněné objevení Xenonského HUBu a částečné opravení - Terrani tě požádají o přemostění khaakského sektoru právě pomocí HUBU. Tímto se v Aldrinu1 objeví několik bran, které vedou do Aldrinu2 a nových Terranských sektorů. V jednom z nich se konečně objeví loděnice s Terranskýma továrnama. Aldrin tímto bude spojen s okolním světem bránou, která bude ústit u Neptunu.

Co se týče mapy, stáhni a nainstaluj si aktivní mapu od Scorpa, je lepší, než nějaká tapeta.

A co se týče použití khaak M3 v Reunionu, tak jednu se mi podařilo zajmout. Ovšem nezajmul jsem jí úmyslně, zřejmě pilot vyskočil, když do nich pálily flaky z M2/M1. Neměl jsem do ní Beta Kyony, tak jsem jí jenom zakotvil a později rozebral na blueprint. Ovšem neřeknu, nestli to bylo ve vanile, nebo v X-tended modu. :oops:

Jo, jen tak na okraj, zkusil jsem s ní proletět asteroid a textury zmizely taky, takže khaak M3 taky není vhodná na tuhle misi.
Be Quiet! E9 400W, GA-H97-D3H, i7-4790, 2x8GB 1600 DDR3, Zotac GTX1060 6GB, Transcend MTS800 256GiB SSD M2, Seagate 7400.14 2GiB, Dell U2415

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Wed, 9. Nov 11, 12:41

kdyz ponecham stranou otazku ve kterem dile a v cem jsem to letal, tak ten asteroid jsem udelal takhle:
-dostal jsem se do bugu-ven z asteroidu
-odletl jsem kus bokem, az prelitli khaakove, tak jsem jeste chvilku pockal
-navrat do asteroidu a pomalu vpred
- vyletl jsem ven a OKAMZITE SAVE.

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Thu, 10. Nov 11, 23:24

Cubi Cubi:

mapu od Scorpa mam verze 1.2
problém je ale v tom že tam spousta sektorů chybí.
Třeba výše zmíněný Aldrin2 a další Terran sektory (neznámé) ani Khaak sektory tam myslím nejsou (ale ty mne nezajímají)
nehledě na to, že i tak je nepřesná.

To že to je po části HUBu jsem nevěděl (za to díkes) teď sbírám tech 250k krystalů (1 sada bran je aktivní Skvostný zisk <-> Slzy chamtivosti)
právě že jsem měl v umyslu (i bez ukolů) spojit ty sektory (v mylném domnění že se mi otevře další začátek hry)
už kvuli tomu dalšímu Xenon sektoru (ono nechce semi stavět továrnu na odpalovače H/A tak je "dropuju" z "J nosičů" (běžná návštěva Xenon sektoru mi vydělá 30kk creditů za cca 5 minut).

Neznámý sektor nad Argonským M148 (nebo jak) tak v tom neznámém sektoru podle Scorpovi mapy je 12 asteroidů
No nevím já jich objevil 17 když jsem pátral po třech asteroidech s vysokým výnosem (no možná si to hra generuje podle potřeby, jelikož jsem už předtím proskenoval pár asteroidu)

Rosta: Jo už mě napadlo se podívat kdo tuzodpovídá za CZ část.
Jen musím počkat na bratra (má i muj net + modem = tamní IP, tahle je z nového připojení)
Pradoxě u notebooku mam pevný net, u deskopu zase mobilní net



Q Hádanka - no zajímalo by mě koho takhle ťuknutá mise napadla....

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Fri, 11. Nov 11, 00:45

mapy jsou pevne dane a negenerujou se, jen kdyz npc postavi nejakou tovarnu ale asteroidy samy od sebe se nevygenerujou
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Fri, 11. Nov 11, 01:49

Rosta wrote:mapy jsou pevne dane a negenerujou se, jen kdyz npc postavi nejakou tovarnu ale asteroidy samy od sebe se nevygenerujou
Mě to neříkej
odkaz na obrázek

(obrázek je z okna kvuli výstřižkům)

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”