Nevim jak dávat scripty a mody do her

Moderator: DJ Die

Post Reply
ACEBot_cz
Posts: 13
Joined: Tue, 31. May 11, 15:07
x3tc

Nevim jak dávat scripty a mody do her

Post by ACEBot_cz » Thu, 9. Jun 11, 21:01

nemuzete sem dát nejake video nebo aspon napsat nejaky navod jak davat scripty a mody do X3 reunion.....někteří lide jak netráví veškery čas u počítače a neumí pracovat s programama na upravu her jako je ten plugin manager ..... na internetu je to všechno anglicky a to neumim.......hold s počitačema neumim pracovat...

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Thu, 9. Jun 11, 22:54

ja plugin manager nepouzivam a jinak .pck soubory patri do scripts a mody jsou vetsinou v .cat/.dat ktere patri do mods maximalne nejake zvuky ale to uz proste poznas co v jake slozce je a podle toho se orientuj treba zvuky ve hre tim nemyslim hudbu tak jsou ve formatu .wav no a hudba v .mp3 ale zvuky jsou vetsinou pribalene uz v tech .cat/dat. ale jak rikam ten mod + scripty se uz musi manualne davat tam kde jsem napsal
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

User avatar
Kasprik
Posts: 30
Joined: Sat, 23. May 09, 01:19
xr

Post by Kasprik » Sat, 25. Jun 11, 00:21

Zdravím,
zkoušel jsem si vložit skript "Mobile Mining / Mineral Collection Software v3.21" (logicky - jak píše Rosta) do X2. Píše se tu někde, že ikdyž je určen pro X3 měl by tam fungovat. Ale si to nedělám správně. Poradí někdo jak ho správně nainstalovat? Je tu někde na CZfóru nějaký přehled skriptů či modů pro X2? Chápu, že je to stařeček, ale je těžké se velkém množství málokdy označených příspěvků( =zda jde o X2/X3/X3TC...) zorientovat. Hraju X2 1.5 bp v CZ
Díky za případnou pomoc (registrován nejsem, protože mám "ABC verzi")

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Sat, 25. Jun 11, 10:32

6 radek z hora seznam scriptu a modu, ten je na x2

User avatar
Kasprik
Posts: 30
Joined: Sat, 23. May 09, 01:19
xr

Post by Kasprik » Sat, 25. Jun 11, 11:52

Tam jsem samozřejmě byl, ale když už je z některého příspěvku zřejmé pro kterou hru je skript/mod určený, tak jde o X3

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Sat, 25. Jun 11, 18:03

no vse co je tam mi fungovalo i v x2
bylo to tam uz kdyz byla x2 jako posledni hra. tudiž po x3 ani pamatky

User avatar
Kasprik
Posts: 30
Joined: Sat, 23. May 09, 01:19
xr

Post by Kasprik » Sun, 26. Jun 11, 11:34

Ok, tak to určitě zkusím i další, díky.
Tenhle Mobil mining se mi ale nedaří zprovoznit. Stáhnul jsem poslední verzi z ENfóra, archiv jsem rozbalil, soubory začínající '4' jsem zkopnul do 't', ostatní do 'skript'(jeden soubor přepsal), provedl reload save pozice a v konzoli patřičně vybavené lodě se objevil jen nějaký nepoužitelný text. Zkusil jsem plugin manager na .spk soubor z toho archivu a taky nic(prý 'invalid package').
Nemám se skripty/mody zkušenosti - neporadí někdo které soubory kam patří? Můžu vůbec do CZ hry dávat EN skripty?

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Sun, 26. Jun 11, 15:38

jak uz jsem psal vyse, proste ty soubory ktere jsou v tom modu tak se koukni kde jsou ty soubory se stejnou priponou jako pri tom modu
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

Dewilish
Posts: 136
Joined: Fri, 13. May 11, 10:19

Post by Dewilish » Mon, 27. Jun 11, 08:13

Scriptů a modů do X2 je tu hromada, stačí jen projet anglický forum, na to stačila i moje angličtina ;) Postahoval sem už přes půl giga modů a scriptů, včetně mobile miningu :D Holt kdo hledá, najde ;)
Jinak mod instaluješ tak, že si ve složce s hrou vytvoříš složku mods, do ni ten mod nakopíruješ, při spouštění hry dáš "vybrat modifikaci", vybereš mod, který chceš a pak start hry.
U scriptů jen nakopíruješ scripty do složky scripts a soubory 44.....xml do složky t. Ten soubor 44......xml pak otevřeš v poznámkovém bloku a někde hned ze začátku je napsáno language 44, tak přepíšeš na 42 a uložíš. Toť celý ;)

User avatar
Kasprik
Posts: 30
Joined: Sat, 23. May 09, 01:19
xr

Post by Kasprik » Mon, 27. Jun 11, 19:37

Díky za rady, ale ikdyž jsem udělal všechno jak píšete, tak se mi v konzoli pořád objevuje místo textu příkazu jen nevysvícený text "ReadText2010-500".

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Mon, 27. Jun 11, 19:44

no tak pokud mas EN verzi tak to nechej na 44 ale pokud tak i tak se zobrazuje Readtext error tak to pak autor nedodelal a nenapsal vsechny texty ja jsem se uz s tim taky setkal pri modu Khaak Intruder taky hodne veci byly jen errory
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

User avatar
Kasprik
Posts: 30
Joined: Sat, 23. May 09, 01:19
xr

Post by Kasprik » Mon, 27. Jun 11, 20:54

No mám pocit, že to tak bude. To, že se ten .spk soubor nezdá plugin manageru je podezřelý. Nemáte někdo starší nebo prostě odzkoušenou verzi toho skriptu? Tohle je 3.21 a mohla se tam vloudit chybička....

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”