TerraCorps Fleet projekt

Moderator: DJ Die

Derflad
Posts: 39
Joined: Tue, 27. Feb 07, 16:56
x3

Post by Derflad » Mon, 19. Mar 07, 19:52

gomecz wrote:
Torgen wrote:Druhá vypozorovaná změna je, že pokud má pilot dostatek zkušeností na vyšší hodnost, ale sedí v "nevyhovující" lodi, nepovýší. Opět jednoduše řečeno, pokud je pilot kapitán a má nakročeno na vyšší hodnost, dřív, než v M6 nepovýší.
takze to opravdu funguje, kazda odpoved vyvolava dalsi a dalsi otazky:
jak je to s hodnostmi? kazdy stupen predstavuje vyssi tridu lode? tz, kdyz nebudu pocitat M7, TL, TP a TS mame 6bojovych lodi a tedy 6hodnosti?
Je to jednoduche. Prvni hodnost je jen pro M5, hned nasledujici pro M4 a dalsi pro M3. Pak dlouha pauza a az kapitan (v ceske verzi myslim po korvetnim kapitanovi) muze velet M6 ci TL, ale navic k tomu potrebuje 25 bodu veleni (leader pts) na TL myslim mozna vic. Body veleni ziskava bud traitem pri najmuti pilota a pak vsichni take kdyz absolvuji combat tour jako velitele hlidky, pripadne Task Force (TF). O veleni M1 a M2 zatim neuvazuju, pac je na to potreba admiral s asi 75 bodY veleni! Zkusenostni body pro postup dostavaji za sestrely a absolvovani hlidek. System jsem tak uplne nepochopil, ale asi 6 bodiku za sestrel cehokoliv a za hlidku bud fixne, nebo mozna v zavislosti na veliteli letky?...

Pokud si zadas hlaseni o pilotovi zjistis, ze nekteri maji nenapadnou poznamku, ze dosahli nejvyssi hodnosti. Nejspis to znamena ze uz nepovysi ani kdyby ses rozkrajel, ale nejsem si jist.

Kazdej pilot ma sanci na "trait", tedy bonus, a taky na vyznamenani, ktere mu taky prida nejaky ten maly bonus.

jsem to jen rychle shrnul. Podrobnosti pocti v "read me" ke skriptum. Na hodnosti a jejich posloupnost prohlidni XML soubory v t\ adresari. V read me je to zmatecni.

uf :wink:
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....

Derflad
Posts: 39
Joined: Tue, 27. Feb 07, 16:56
x3

Post by Derflad » Mon, 19. Mar 07, 19:59

viz nize :wink:
Last edited by Derflad on Wed, 21. Mar 07, 13:27, edited 1 time in total.
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....

User avatar
Torgen
Posts: 286
Joined: Wed, 30. Nov 05, 12:08
x3

Post by Torgen » Tue, 20. Mar 07, 10:15

Já osobně jsem to vypozoroval asi tak, že podle traitu pilot dosáhne jen určité hodnosti a víc ani ťuk. Taky podle traitu záleží, jak rychle mu staty rostou ( bojové a vedení)

Vycházím pouze z pilotů které mám, ale tady je několik postřehů.

"Brilantní", v angl. originálu asi "Briliant" - dotáhne to až na Admirála, aby mohl být "usazen do M1 musí mít 75 bodů velení. ( to platí u všech pilotů, kteří to můžou dotáhnout až na admirála )

"Rozený velitel" angl. "Born Leader" - může být Admirál

"Velmi silný a houževnatý" zřejmě angl. "Very tough" - může být Admirál

"Velmi novátorský" zřejmě angl. "Very innovative" - může být Admirál

"Naprosto oddaný" angl. zřejmě "Very dedicated" - může být pouze Místoadmirál v angl. ViceAdmiral ( ale ruku do ohně bych za to nedal :oops: :roll: , prostě to pálím z hlavy tak to berte s rezervou :D )

"Průměrný pilot" angl. "Average" - může být pouze v angl. ViceAdmiral( tady si ale nejsem jistý, jestli to není pouze Kontraadmirál v češtině, protože já osobně češtinu nepoužívám, každopádně v angličtině je to prostě ViceAdmiral )

"Potížista" v angl. si teď nemůžu vzpomenout, každopádně nedotáhne to dál než na Kapitána.

A to je asi tak všechno na co si teď z hlavy vzpomenu, každopádně platí, že ne všichni piloti můžou být Admirálem, a taky podle traitu jim rostou zkušenosti z bojů a velení různě. Např. "zrozený k vedení" (born leader) má už při najmutí hodnotu vedení na 10 pokud se nepletu. :D

Určitě se oplatí piloty k tomu, aby byly admirálem nejlépe se hodící, pověřovat velením letek při combat tour, protože dle mých zkušeností jim tam rostou hodnoty velení o něco rychleji, než jako členům Task force. ( pokud teda nejsou zrovna velitelem task force, pak rozdíl není, jako wingman v combat tour - ne její velitel, pak staty velení nerostou vůbec )

A poslední poznatek, nejrychleji mi to na admirála dotáhla pilotka! :roll: s hodnocením "Briliant" tedy asi "brilantní" a to už v 28 letech. Její staty ať už bojové nebo velící rostly stejně rychle. Druhý "nejrychlejší" Admirál se vyklubal z "Born Leader" (zrozen k vedení), tomu ale rostou o něco pomaleji bojové staty a hodnosti Admirála dosáhl ve 30. Záměrně neuvádím kolik absolvovali combat tour a kolik lodí sestřelily, protože všichni moji admirálové, včetně těchhle dvou "nejstarších" byly vycvičeni ještě na staré verzi scriptu, kde to bylo poněkud jinak. Tudíž i ten věk, teď nemusí odpovídat. Po přechodu na verzi 1.49 mám teď admirálu o mnoho víc, a jejich postup sem tak jaksi teda nemohl vysledovat, protože mi po nainstalování verze 1.49 asi půl hodiny chodily zprávy jen o povýšeních a z obyčejných kapitánů byly náhle ViceAdmirálové a admirálové atd. :D

Derflad
Posts: 39
Joined: Tue, 27. Feb 07, 16:56
x3

Post by Derflad » Wed, 21. Mar 07, 13:13

Hodnosti Anglictina vs cesky preklad jak je na netu ke stazeni:

1 - Cadet (Kadet)
2 - Rookie (Praporcik)
3 - Ensign (Podporucik)
4 - Lieutenant (Porucik)
5 - Lt Commander (Korvetni kapitan)
6 - Commander (Fregatni kapitan)
7 - Captain (Kapitan)
8 - Commodore (Komodor)
9 - Rear Admiral (Kontraadmiral)
10 - Vice Admiral (Mistoadmiral - tady se v prekladu sekli, protoze se i v cestine pouziva Viceadmiral)
11 - Admiral (Admiral)

Jsem trochu juknul na ty traity. Je to takhle presne:

- very tough (velmi silny a houzevnaty) = max rank Kapitan (7) a Fight skill +2
- Insightful (ma prehled) = max rank Kapitan (7)
- Tightly focused (dobre soustredeny) = max rank Kapitan (7)
- Brilliant (brilantni) = max rank Mistoadmiral (10)
- Well connected (s dobrymy styky) = max rank Komodor ( 8 )
- Very dedicated (naprosto oddany) = max rank Komodor ( 8 )
- A trouble maker (potizista) = max rank Podporucik (3)
- A gifted pilot (genialni pilot) = nahodne max rank 6 az 8 (tj od Fregatniho kapitana po Komodora) plus Fight skill +4
- A born leader (rozeny velitel) = max rank Admiral (11)
- Extremely innovative (velmi novatorsky) = max rank Kontraadmiral (9) a Fight skill +2
- An average pilot (prumerny pilot) = nahodne max rank 3 az 8 (tj od podporucika po komodora)

Upozornuju ze rank 1 muze ridit jen M5, rank 2 jen M4 a M5 a rank 3 jen M3, M4 a M5. Teprve Kapitan (rank 7) muze jit na M6 ci TL (navic musi mit 25 leader pts jak uz se tu zminovalo) a muze byt velitelem TF (task force).

Na jednotlive hodnosti az po hodnost 11 (Admiral) je potreba EXP bodu postupne zaciname druhou hodnosti pro rizeni M4(praporcik):
- na praporcika 30
- na podporucika 60
- na porucika 100
- na korvetniho kapitana 160
- na fregatniho kapitana 220
- na kapitana 300
- na komodora 500
- na kontraadmirala 800
- na mistoadmirala 1200
- na admirala 1800

Co se tyce omezeni maxima EXP bodu (tedy zkusenostnich bodu) je to zavisle na tom, na cem vas pilot lita. Maximalne muze dosahnout na:
- M5 maximalne 45 exp
- M4 maximalne 80 exp
- M3 maximalne 900 exp
- M6 a TL maximalne 3000 exp
- mozne maximum exp bodu je asi 10000.
V zasade to tedy znamena, ze pilot M3 tezkeho stihace dosahne na max hodnost kontraadmiral (devata v poradi), pilot M4 na podporucika a pilot M5 pruzkumne stihacky na praporcika.

Cely system je skvely, hezky reseny, dotazeny ALE :evil:
To ale me napada proto, ze kdyz vas pilot neni v sestave pri Combat tour nebo jako soucast nejakeho Task force, muze sestrelit tisic nepratel a nedostane za to ani tuk, ani bodik zkusenosti, medaili... nic :P
To znamena ze piloty TerraCorpu pokud chcete aby nabirali zkusenosti musite pouzivat jen v ramci TerraCorp Fleet project akci. Jestli je to jinak opravte me nekdo...
Trosku tudiz postradam moznost zadavat pilotum TerraCorpu samostatne ukoly aniz by na to doplaceli nepripisovanim killu na jejich konto. Hromadne pouziti pilotu je mozne jen jako TF (coz je v poradku asi), ale pokud chci aby doprovazeli hlavniho velitele (tedy me), ktery ma prioritu jako V.I.P., melo by to jit :o
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....

User avatar
Torgen
Posts: 286
Joined: Wed, 30. Nov 05, 12:08
x3

Post by Torgen » Wed, 21. Mar 07, 13:34

Tak je to tak jak sem předpokládal, a sice všichni moji admirálové ačkoli nejsou "born leader" jsou Admirálama díky nasbíraným zkušenostem při hraní na starší verzi scriptu :oops: Takže moje informace o tom kdo může a nemůže být admirál tudíž nejsou úplně přesné :roll: Všem těm, které jsem svým přízpěvkem mistifikoval, se tímto omlouvám :wink:

gomecz
Posts: 392
Joined: Wed, 21. Sep 05, 13:39
x3

Post by gomecz » Fri, 23. Mar 07, 10:54

gomecz wrote:...nejaky cas jsem uspesne cvicil sve chovance... cumim v tom vycvikovem sektoru a jedna triclena letka se zastavila, ostatni dve dojeli do rohu sektoru a ucinili totez, takze jsem mel v sektoru 9 pilotu po trech letkach kazda v jinem rohu sektoru a byly uplne zmrzly.
podarilo se mi je opet rozpohybovat. nehodlam to overovat (jsem rad ze to opet funguje), ale mam takovou teorii jak k tomu doslo:

kdyz jsem se hrabal v doslych zpravach, tak jsem zjistil ze jeden idiot se rozmlatil o velitelstvi (ze by nezvladl pristavaci manevr? skoda stroje) a v kase velitelstvi nezbyl ani flok... je pravda ze jsem cvicne vytvoril jednu letku (podle navodu ktery jste mi daly thx) , ale jen jednu... a kdyz jsem na velitelstvi hodil nejaky prachy, tak (je okamzite zkonzumovalo, ovsem na to uz jsem si zvykl :)) koupilo chybejici stroj a razem vzletly vsechny hlidky.

takze rada pro priste: zkontrolovat jestli ma hq dostatek penez a nepotrrebuje nahradit ztraceny stroj.

btw: kam muzu poslat chybovy report prekladu?

Derflad
Posts: 39
Joined: Tue, 27. Feb 07, 16:56
x3

Post by Derflad » Fri, 23. Mar 07, 12:50

Znama poucka: nejde ti pocitac ? podivej se jestli mas zastrcku v el.siti ! :wink:

Co se tyce chybove hlasky prekladu, myslis ktery ? Na preklad do cestiny je tady na foru topic a tam lze kontaktovat lidi co to delaj v ramci neofic.skriptu, jinak na ofic. musis pres frajery ke kterym se dostanes pres polozku "zkontrolovat update" v X3CZ start menu :) jinak nevim co mas na mysli...
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....

Derflad
Posts: 39
Joined: Tue, 27. Feb 07, 16:56
x3

Post by Derflad » Fri, 23. Mar 07, 12:56

Fascinuje me muj prvni TF. Mam prvniho kapitana a nemam nic vetsiho nez M3 (jedineho kentaura pouzivam jako svoji vlajkovou lod). Tak jsem mu do TF priradil neco M5 stihacu a par M3, zadal 5 sektoru a koukam co se bude dit. A ten pako se fakt chova jako by sedel v M2 ci M1. Stoji furt na jednom fleku ve sve M3 Nova a pekne rozesila na vsechny strany svoje poskoky :D Dokonce ho nedonutilo hnout se z fleku ani kdyz se mu pred nosem mydlili jeho sverenci se zbloudilou piratskou squadrou :lol:
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....

Derflad
Posts: 39
Joined: Tue, 27. Feb 07, 16:56
x3

Post by Derflad » Fri, 23. Mar 07, 13:02

Co se tyka pristavacich manevru, obcas se to bohuzel stava, hlavne mene zkusenym pilotum, ze nezvladnou pristani pokud jsou jako doprovod nebo jako clenove squadry. Nicmene obzvlaste nachylni na to jsou piloti kteri doprovazeji hrace. Od jiste doby radsi svemu doprovodu zadavam zustat ve vesmiru, pokud na to zapomenu je velka pravdepodobnost, ze nejakej nesika skrtne o stanici na kterou pristavam a rozmlati se...
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....

Derflad
Posts: 39
Joined: Tue, 27. Feb 07, 16:56
x3

Post by Derflad » Tue, 27. Mar 07, 13:30

DOTAZ:

neumi nekdo skriptik (mozna bych to zvladnul, ale jsem amater... :roll: ), ktery by zajistil, ze poskozeni TerraCorp piloti nebudou litat do nejblizsiho doku (nekdy je nejblizsi pres nekolik sektoru), ale tam, kam chci ja ?

Vyskytl se totiz problem: pri pouziti skriptu na guildy mi piloti TerraCorpu litaji do tech guild stanic, ktere se vlastne tvari jako doky :evil: , navic mam nainstalovany skript "Capital ship crews", takze kdyz velitel TF sedi v TL ci M1, ktery maji posadku na opravy lodi, tak je litani do doku zbytecne :twisted:

mate nekdo nejaky TIP co s tim ???
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....

Lord D
Posts: 181
Joined: Fri, 24. Nov 06, 20:59
x3

Post by Lord D » Wed, 11. Apr 07, 12:20

Derflad wrote:Co se tyce omezeni maxima EXP bodu (tedy zkusenostnich bodu) je to zavisle na tom, na cem vas pilot lita. Maximalne muze dosahnout na:
- M5 maximalne 45 exp
- M4 maximalne 80 exp
- M3 maximalne 900 exp
- M6 a TL maximalne 3000 exp
- mozne maximum exp bodu je asi 10000.
V zasade to tedy znamena, ze pilot M3 tezkeho stihace dosahne na max hodnost kontraadmiral (devata v poradi), pilot M4 na podporucika a pilot M5 pruzkumne stihacky na praporcika.
tak mi pls vysvětli tohle :lol:
http://www.lordd.estranky.cz/fotoalbum/ ... original/1
Intel C2D 3.0 GHz 8400, DDR2 Patriot 2x2GB 800MHz CL4, nVidia 8800 GT 512MB, WD Raptor 76GB + WD Caviar 320GB

User avatar
Sir_Thomas
Posts: 682
Joined: Wed, 23. Aug 06, 18:25
x3tc

Post by Sir_Thomas » Wed, 11. Apr 07, 15:16

Lord D wrote:tak mi pls vysvětli tohle :lol:
http://www.lordd.estranky.cz/fotoalbum/ ... original/1
Jak jsi někde poznamenal, ty prostě hraješ jinou hru a nás tady oblbuješ s X3... :D
INTEL Core(TM) i7-2600@3,40GHz, MB GIGABYTE P67-UD3, GIGABYTE nVidia GTX460 1GB DDR5, 2x 2GB DDR5 Kingston, DVDRW/RAM LG GSA-H20L LS, HDD 300 GB WD VELOCIRAPTOR SATA II/300 10000rpm, SB Audigy, 22" LCD SAMSUNG ...

Lord D
Posts: 181
Joined: Fri, 24. Nov 06, 20:59
x3

Post by Lord D » Thu, 12. Apr 07, 07:08

Sir_Thomas wrote:Jak jsi někde poznamenal, ty prostě hraješ jinou hru a nás tady oblbuješ s X3... :D
hele nech si toho. sám jsi mě do toho navezl takže víš co hraju :D
PS: skript máme stejný, tobě to nedělá???
Intel C2D 3.0 GHz 8400, DDR2 Patriot 2x2GB 800MHz CL4, nVidia 8800 GT 512MB, WD Raptor 76GB + WD Caviar 320GB

User avatar
Sir_Thomas
Posts: 682
Joined: Wed, 23. Aug 06, 18:25
x3tc

Post by Sir_Thomas » Thu, 12. Apr 07, 09:27

Lord D wrote:
Sir_Thomas wrote:Jak jsi někde poznamenal, ty prostě hraješ jinou hru a nás tady oblbuješ s X3... :D
hele nech si toho. sám jsi mě do toho navezl takže víš co hraju :D
PS: skript máme stejný, tobě to nedělá???
Taky dělá... :wink:
INTEL Core(TM) i7-2600@3,40GHz, MB GIGABYTE P67-UD3, GIGABYTE nVidia GTX460 1GB DDR5, 2x 2GB DDR5 Kingston, DVDRW/RAM LG GSA-H20L LS, HDD 300 GB WD VELOCIRAPTOR SATA II/300 10000rpm, SB Audigy, 22" LCD SAMSUNG ...

User avatar
cajan
Posts: 18
Joined: Sun, 15. Jul 07, 09:40
x3tc

Post by cajan » Tue, 25. Sep 07, 12:57

nevym si rady s Terracorpem.prosim o nejakou radu.
Litam sem a tam a nevym jak najmout piloty :?
Mam cz verzi+patche a update. Script mam instal.pre X Plugin Manager a verze Terrac.je 1.49+cz
Image

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”