Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Fri, 19. Oct 12, 20:32

Tak já nevím... Doleťel jsem do sektoru Mezisvěty a k sehnání tu není ani vlečnej paprsek, ani beta HEPT. Jediný co v tom sektoru je, jsou obchodní stanice, dok (paprsek nemají), a továrna na výrobu počítačů. Nevíte někdo jak je možný, že s žádnou webovou stránkou, ani s žádnou radou se moje sektory sechodujou? (Například když kouknu na mapu sektoru tady: http://www.xdatabase.de/x3-reunion/en/g ... gs65..html tak tam jsou úplně jiný továrny než potom ve hře...)

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Fri, 19. Oct 12, 21:19

ono castecne zalezi, jak dlouho hrajes hru, vsechno se vyviji.
ja tam ty tovarny mel, ale to uz jsem nejakou dobu hral, treba tam ze zacatku nejsou.
a nebo to mas nejaky nabourany.
a taky je mozny, ze ja to hraju s XTended modem, ze je tam pridava ten.

Solier.Trix
Posts: 106
Joined: Wed, 25. Jan 12, 08:24

Post by Solier.Trix » Fri, 19. Oct 12, 22:46

Mimochodem, pokud sleduješ dění v sektorech, zjistíš že piráti dělají nálety na ostatní stanice. Trochu jsem se divil že je ta hra až tak propracovaná. Někdy si říkám že kdyby moje lodě nehlídkovaly asi deset sektorů od mýho HQ tak bych ani neměl s kým obchodovat.

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Sat, 20. Oct 12, 08:48

No... hru nehraju nějak dlouho. Ale zase bych možná čekal, že takovýhlke věci tam už budou. Jinak co se pirátů týče, tak jsem si všiml a když si někde nějakýho "náletu" všimnu tak je zlikviduju (samozřejmě to bude asi jen malý %, ale aspoň něco), ale občas se stane, že když se do toho náletu pustím, tak mě kontaktujou místní, že jestli nepřestanu tak se mnou budou muset přestat obchodovat a podobně. Takže ho třeba i nechám. Tohle se mi stalo v Teladských sektorech, kteří jak jsem četl s pirátama obchodujou, tak to má možná něco spolenýho s tím... Těžko říct:D Ještě zkusím pohledat, a nebo pro začátek jednoduše dokoupit obchodní lodě, na zásobování v té smyčce, která se mi nepovedla:D

EDIT: Když už mám jádro komplexu a k němu připoutaný dvě továrny můžu tam šupnout i třetí? Teď se o to snažím a není to žádná sláva. Nejdřív sem zkusil ji vyložit a připoutat až po vyložení, potom ji připoutat rovnou při vyložení. To se sice spojila, ale mapa sektoru mi pořád hlásí, že je vzlášť a ani když kouknu na informace o komplexním jádře, tak tam není připoutaná. Už mi z toho začíná hrabat... Prosím poraďte:)

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39
x3

Post by Rosta » Sat, 20. Oct 12, 12:26

Počet továren připojené k Hubu není omezen, a dělá se to po vyložení nejdřív jí vyložíš a pak vyložíš Soupravu na stavbu komplexů a při tom vykládání zvolíš které továrny mají být spojeny tak vybereš Hub a tu továrnu ale musíš dávat pozor na to jak daleko tu továrnu od Hubu dáš protože je nějaký limit myslím že 25 km a když ten limit přesáhneš tak pak už nejdou spojit, pak jen tu továrnu vlečným paprskem dotáhnout k Hubu.
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Sat, 20. Oct 12, 13:05

Dobrá, ale jak ji připojit? Proklikal jsem snad všechny možnosti na jádře komplexu a i na té továrně a prostě sem nenašel způsob jak ji připevnit

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Sat, 20. Oct 12, 14:26

Rosta wrote:Počet továren připojené k Hubu není omezen, a dělá se to po vyložení nejdřív jí vyložíš a pak vyložíš Soupravu na stavbu komplexů a při tom vykládání zvolíš které továrny mají být spojeny tak vybereš Hub a tu továrnu ale musíš dávat pozor na to jak daleko tu továrnu od Hubu dáš protože je nějaký limit myslím že 25 km a když ten limit přesáhneš tak pak už nejdou spojit, pak jen tu továrnu vlečným paprskem dotáhnout k Hubu.
postup je jednoduchy - kdyz vis jak na to
1/ musis byt ve stejnem sektoru jako je transport vykladajici tovarnu
najed na transport
2/ vyber tovarnu v nakl. prostoru a dej vylozit
3/ na kurzoru ti zacne blikat sambol tovarny
4/ pokud uz mas nejakou tovarnu / tovarny / vylozenou, tak klavesami 4,6,8,2,
5/ presun ten symbol aby se prekryval s uz vylozenymy tovarnamy.
6/ potom zmackni INSERT - prehodis mapu, aby ti ukazovala VERTIKALNI rozestupy
7/ tlacitky PAGE UP, PAGE DOWN pribliz/oddal novou tovarnu od tech, co uz tam jsou - pkud budes blizko noveho hubu, uvidis ducha tovarny a podle toho jej muzes posunovat nahoru, dolu a do stran, podle toho aby se nedotykaly a byly pritom co nejbliz.
8/ az budes s pozici spokojen zmackni ENTER.
9/ tovarna stoji a je v dosahu ostatnich
10/ PRED KAZYM POSTAVENIM NOVE TOVARNY SI ULOZ !!!!! POZICI
:lol:

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Sat, 20. Oct 12, 14:45

Ok, ale pořád tam nějak nemůžu vyčíst, jak tu továrnu přidat k tomu jádru. Teď zrovna zkouším přeinstalovat X3 reu, protože množství informací, které jsem našel na netu a na různých portálech je téměř 90%, takže musí být něco špatně u mě. Tak uvidím jestli když to přeinstaluju tak jestli bude vše souhlasit a snad se tím vyřeší i problém s budováním komplexů :)

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Sat, 20. Oct 12, 16:34

zaroven s tovarnou musis koupit take tovarni kit-nebo tak nejak a az postavis tovarnu tak i ten kit das jako vylozit a ono ti to nabidne spojit tovarny

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Sat, 20. Oct 12, 16:40

jj vim, ale to se mi nikdy nepodařilo spojit víc jak 2 dohromady. Navíc teď se ještě podotýkám s problémem, že mi nejde hra zaktualizovat z 1.4.02 na 2.5CZ, což sem před tím udělal na pohodu. Tak se snažím stáhnout nějakou jinou verzi a třeba to pak už pude...:D

EDIT:Tak problém s komplexama je vyřešen, ale narazil jsem na problém jak dát letadla do hangáru velkých dopravních, nebo bitevních lodí. A hlavně jakou třídu tam můžu "zaparkovat." Třeba u Kentaura vím, že můžu dát jednu M5, ale do Paranidskýho TLka už nevím kde to najít. Předem dík za radu

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Sun, 28. Oct 12, 21:25

Měl bych ještě otázku, jestli se někdy někomu z vás podařilo zajmout Terranskýho Odina. Dnes jsem se dokopal k tomu dokončit příběh a docela sem si na něj udělal zálusk. Krom faktu, že tam mají flotilu jako kráva a já mám teprve 2 Hyperiony tak by mě zajímalo jestli to je vůbec možný. Abych si stanovil budoucí cíl, kterýho se budu snažit dosáhnout :)

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Sun, 28. Oct 12, 23:06

lode od M6 nahoru se zajmout nedaji

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Mon, 29. Oct 12, 15:23

A předpokládám, že jinak se ta M1 získat nedá co?

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05
x3tc

Post by Mira CZ » Tue, 30. Oct 12, 10:53

da, ale musis mit u terranu obe povesti uplne na max, obchodni i bojovou

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Tue, 30. Oct 12, 15:49

Hmm... i v X3 reunion? Protože v Reunionu Terrany najdu jen u brány na Zem (Nebo jsem je ještě nikde jinde neobjevil), kde mě chtějí zabít a tou bránou nejde proleťet. Takže mě nenapadá způsob jak si u nich vylepšovat pověst...

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”