Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

Post Reply
User avatar
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
Posts: 2125
Joined: Wed, 9. Feb 05, 09:57
xr

Post by DJ Die » Fri, 26. Jan 07, 09:00

no ona do verze 1.3 ty 4 sloty na stity mela ale lidi si na to stezovali protoze takto z toho meli jen pomalejsi verzi normalni novy s trochu lepsim generatorem novy jsou opravdu asi nejlepsi M3 no a Eclipse je na tom jeste lip
Split now give you...AAARRRRGGGHH!

User avatar
Torgen
Posts: 286
Joined: Wed, 30. Nov 05, 12:08
x3

Post by Torgen » Fri, 26. Jan 07, 09:14

DJ Die wrote:no ona do verze 1.3 ty 4 sloty na stity mela ale lidi si na to stezovali protoze takto z toho meli jen pomalejsi verzi normalni novy s trochu lepsim generatorem novy jsou opravdu asi nejlepsi M3 no a Eclipse je na tom jeste lip
Tak teď si mě dokonale zmátl :D . Buď si to napsal špatně, nebo jsem tě nepochopil :oops: .
Každopádně od doby co jsem X3 začal hrát, Nova Sentinel nikdy, až do teď (2.0.02), neměla 4 sloty na štíty. Právě proto si hráči stěžovali, že to je v podstatě stíhačka na nic, protože byla ještě o chlup pomalejší než normální Nova, a jedinou výhodou byl opravdu jak si napsal silnější generátor pro zbraně.

User avatar
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
Posts: 2125
Joined: Wed, 9. Feb 05, 09:57
xr

Post by DJ Die » Fri, 26. Jan 07, 09:40

sorry napsal jsem to blbe do verze 1.3 4stity mela ve verzi 1.4 ji jeden vzali a v 2.0 zase pridali :lol:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!

User avatar
Torgen
Posts: 286
Joined: Wed, 30. Nov 05, 12:08
x3

Post by Torgen » Fri, 26. Jan 07, 09:56

Jo já to zkrátka potřebuju vysvětlit jak v pomocné škole :D :roll: , teď už to chápu. Začínal jsem hru s patchem 1.3, ale to jsem se ještě k žádné Nově nedostal, prvního Sentinela jsem kupoval, až když už jsem měl hru v 1.4 a proto jsem myslel, že tam ten jeden štít chyběl od začátku. Taky by mě zajímalo proč ho dali v 1.4 pryč :? To mi nějak hlava nebere.

No a když už jsem u toho, měl bych takovou malou otázečku. V originálu hry ( myslím tím opatchovanou verzi, ale bez scriptů a módů ) měl Argonský Titán a vůbec i jinné M2 dock pro stíhačky? Na netu jsem totiž teď narazil na stránku o X3, kde jsou i popisy lodí a jak tak tím brouzdám, najednou koukám u Titána je 0 dock for ship :?

Je to taková blbost, ale teď ji nemohu ověřit, protože jsem v práci :cry:

User avatar
Moonman
Posts: 329
Joined: Tue, 13. Dec 05, 16:32
x3

Post by Moonman » Fri, 26. Jan 07, 10:55

Mno tak Argonský Titán skutečně nemá dock na lodě. Akorát M1 Collosus má hangár na 60 lodí. U jiných ras tedkom nevím. To bych se musel juknout :wink:

User avatar
Torgen
Posts: 286
Joined: Wed, 30. Nov 05, 12:08
x3

Post by Torgen » Fri, 26. Jan 07, 11:02

Moonman wrote:Mno tak Argonský Titán skutečně nemá dock na lodě. Akorát M1 Collosus má hangár na 60 lodí. U jiných ras tedkom nevím. To bych se musel juknout :wink:
Tak dík za odpověď. Hraju X3 téměř od prvepočátku s módem D.D.R.S. a ten upravuje spoustu věcí, jak vidno i přidává doky na M2, proto sem se tak blbě ptal :oops: :D . Třeba na Titánovy jsou díky tomu tři doky a přistát na něm může i náklaďák se zásobama nebo dokonce i 1 M6. :lol: Bral jsem to jako samozřejmost a nenapadlo mě ,že to v originálu nebylo. :P

User avatar
Moonman
Posts: 329
Joined: Tue, 13. Dec 05, 16:32
x3

Post by Moonman » Fri, 26. Jan 07, 11:13

Jinak sem se ted díval na zbytek: Boron Ray M2 - nemá. Shark M1 - 45.
Paranid Odysseus M2 - nemá. Zeus M1 - 42.
Teladi Phoenix M2 - nemá. Condor M1 - 35.
Split Python M2 - nemá. Raptor M1 - 65 lodí.
Mělo by to být takto pokud sem se omylem nepřehlédl :wink:

solxiger
Posts: 130
Joined: Wed, 16. Aug 06, 21:23
xr

Post by solxiger » Sun, 28. Jan 07, 20:35

V pribehu mam zajst do sektoru 101 pre posledny krystal. To hadam nemyslia vazne!
Mam sokola, na ucte 1/2 miliona, reputacia nestaci ani na Novu...
Ved tam len vyletim z brany a som v **ci. Daleko za severnou branou /v Xenon 101/ mam schovanu jednu Xenonsku lod a jednu co som tam nasiel, su zasite a moje, ale nemozem ich odtial ani dostat...
...a v Sokole doletiet do stredu sektoru je nemozne!
Kedy a s cim ste tam isli Vy?
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/

souky
Posts: 356
Joined: Sun, 20. Aug 06, 15:20

Post by souky » Sun, 28. Jan 07, 20:42

já na to šel s busterem pokud si dobře pamatuju ale doporučoval bych něco rychejšího bez výzbroje s vylepšeními naplno a nejlíp taky přídavné spalování prostě to prolítneš a si happy :lol:

User avatar
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
Posts: 2125
Joined: Wed, 9. Feb 05, 09:57
xr

Post by DJ Die » Sun, 28. Jan 07, 20:56

ja jsem letel s Novou jenze z nejakeho duvodu cosi Xenony zamestnavalo na druhe strane sektoru :lol: takze jsem musel jen sejmout asi 2L a par M ale jinak jsem mel klid :D
Split now give you...AAARRRRGGGHH!

solxiger
Posts: 130
Joined: Wed, 16. Aug 06, 21:23
xr

Post by solxiger » Mon, 29. Jan 07, 07:40

A nejake rady ohladom striel? Ucinok, cena tych naj? V pribehu som sa dopocul: ,,... pre ktore, piloti nasli aj ine uplatnenie." Co tym mysleli?
:wink:
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/

User avatar
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
Posts: 2125
Joined: Wed, 9. Feb 05, 09:57
xr

Post by DJ Die » Mon, 29. Jan 07, 08:58

hmm myslis rizene strely? :lol: promin ale slovencina me v tom obcas dela bordel :wink:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!

User avatar
Torgen
Posts: 286
Joined: Wed, 30. Nov 05, 12:08
x3

Post by Torgen » Mon, 29. Jan 07, 09:06

No možná mysleli těžbu asteroidů, někde se to myslím píše, že raketa Hornet je skvělá na rozstřel větších asteroidů. :D

Jinak já rakety používám, i když mnoho lidí je zavrhuje. No a mezi ty u mě opravdu nejpoužívanější patří:
1. - Disruptor missile - skvělá proti malým a rychle se pohybujícím stíhačům. Kolikrát je lepší než je nahánět v M3 ( což je docela fuška ), odpálit je touto raketou. Na lodě se štíty 2 x 5MJ a níž, stačí jenom jedna. Cena, no pokud je neposbíráš po sestřelaných pirátech, nebo nemáš script na postavení továrny na jejich výrobu, tak je neseženeš.

2. - Hurricane missile - to samé co předchozí, včetně toho že je normálně nekoupíš.

3. - Silkworm missile - výborná proti M4, ale trošku hůř manévruje, a proti valné většině M3 jedna nestačí, přesto pokud vhodně člověk naruší štíty nepřítele a následně mu pošle jednu tuto raketu, je s ním ámen. Cena, něco kolem 5000Cr dostupná skoro všude.

4. - Thunderbolt missile - tak tahle je naprosto dokonalá proti M3, rychlá dobře manévruje a i jediná může být smrtelná pro soupeře :wink: No tady je cena poněkud vyšší, ale není se co divit, ta raketa je skvělá! cca. 9000Cr.

5. - Hammerhead missile - něco jako "atomovka" :D , vždy je třeba se snažit být co nejdál od místa jejího výbuchu. Má totiž zničující rozptyl a cokoli se nachází v její blízkosti jde rovnou do pekla. Tahle ja naprosto nejlepší na ničení Khaakckých clusterů, a to ještě v podobě celistvé, dřív než se rozdělí na jednotlivé lodě. Celý cluster to vymaže jen to fikne. No a cena - opět nekoupíš, musíš zbírat jak hříbky v lese :D ( nebo opět leda script )

Tak to jsou u mě asi ty nejpoužívanější a zároveň podle mě nejlepší.

Jinak nepoužívám rakety, co nemají navádění, protože lodě v X - universu manévrují tak rychle, že se málokdy člověk trefí. Teda pokut to není zrovna Titán co se vleče jak šnek. Jenže tomu zase nějaká raketka nemůže ublížit.

User avatar
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
Posts: 2125
Joined: Wed, 9. Feb 05, 09:57
xr

Post by DJ Die » Mon, 29. Jan 07, 10:34

nj Hammerhead aka Kamikaze strela je stejne nebezpecna pro nepritele jako pro toho kdo ji odpaluje jednou jsem si v ramci testu XTM modu pridal 100techto raket a jen jsem vymazaval Xenon pekne z dalky :lol:
ale jinak strely nepouzivma protoze to je jen vyhazovani kreditu a odpalovacu
Split now give you...AAARRRRGGGHH!

solxiger
Posts: 130
Joined: Wed, 16. Aug 06, 21:23
xr

Post by solxiger » Mon, 29. Jan 07, 12:51

Dik a jeden problem: Vecsina mate zrejme anglicku verziu, ja Bonuspack 3105CZ= v prieskumny softver - ak ho chcem spustit a mam napisat udaj v kilometroch, tak to nejde, stale je tam len zlta pomlcka, zmenil som klavesnicu, skusil Num lock a nic. Ci funguje len na lodiach ktore su bez posadky???
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”