Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

Koritnaciino
Posts: 318
Joined: Sun, 26. Feb 06, 11:57
x4

Post by Koritnaciino » Wed, 8. Mar 06, 21:41

DJ Die wrote:
GiordannoG wrote:
DJ Die wrote:no doporucuju vyzkouset tento mod prida do hry novou tridu M7 (a par dalsich lodi vcetne moznosti koupit Terranske i kdyz jsou hodne drahe) to jsou krizniky velikosti jsou neco mezi M2 a M6 vypada to celkem dobre
Jj, tenhle mod vypadá velice zajímavě, zřejmě ho vyzkouším...Ovšem, jak to bude s kompatibilitou s připravovaným patchem, to jest otázka... :?:
no ja bych ho taky vyzkousel ale zatim nemam kde....
no je fakt ze by to mohlo mit s 1.4 problemy ale je zase otazka kdy 1.4 vyjde...
No pani tak som ten mod skusil a zatial mozem konstatovvat ze to hre dalo viac akcie a moznosti (v systeme je viac neprijatelskych lodi). Lode su celkom fajn. Najlepsie su jednoznacne tie Terranske ale ako uz niekto spominal stoja tazke prachy :) Nespoznalo mi to vsetky lode v Terranskom shipyarde a niektore sa tvaria ako unknown ship ale to este pocekujem.

Co sa tyka rozbehavania s patchom 1.4 nemyslim si ze by to mal byt nejaky velky problem. Maximalne pridem o peniaze za nestandardne lode.
Mam vsak zinstalovany len m7 mod a nie aj ten zbranovy.

Este sa chcem opytat na tie systemy komplexov tovarni. Funguje to tak ze si necham dopravit dve tovarne do tesnej blizkosti a potom ich spojim consruction setom zo shypjardu?

SanyX
Posts: 20
Joined: Sun, 5. Feb 06, 19:09
x3

Post by SanyX » Thu, 9. Mar 06, 12:35

to je artical life jak stehno z ryby proč nestaví nový základny to sem myslel že to vychytaj líp třeba v bude časem nějakym patchy nebo datadisku 8)

User avatar
Moonman
Posts: 329
Joined: Tue, 13. Dec 05, 16:32
x3

Post by Moonman » Sat, 11. Mar 06, 10:24

To nevím. Mě občas některá továrna zmizí a nová se mi oběví někde jinde. Myslím si že by ti to mělo fungovat stejně. Ale je možné že je někde zrada :?

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 13. Mar 06, 09:37

Jezisi, objevi s ě. A urcite chodis v poledne na objed, vid?

Jinak tovarny se po case obnovuji, pokud jsou zniceny. Bohuzel X3 je takovy paskvil, ze tam klidne muzou pirati a jinak havet strilet na zakladny a nic se nedeje. Docela zajimavy je MOD, ktery v takovem pripade vytvori eskadru lodi dane rasy a ty na ty piraty zautoci.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

Radek
Posts: 72
Joined: Mon, 13. Mar 06, 10:53
x3

Post by Radek » Mon, 13. Mar 06, 11:01

Zdravím nedávno jsem zahlédl na netu tuhle hru a velice mě zajímá. Navíc jsem se dozvěděl, že půjde koupit českou verzi hry. Nic méně mám jeden dotaz. Všude se píše, že se dá ve hře obchodovat, bojovat a budovat. Prohlédl jsem velké množství screenů, a zdá se mi že na všech jsou buďto boje, nebo záběr na kosmickou loď. Zajímalo by mě, jak vypadají screeny s obchodování, s budování, abych si udělal lepší obrázek. Pokud má někdo nějaký link prosím o něj, fakt nechci kupovat zajíce v pytli. Díky

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 13. Mar 06, 11:05

No to je tezke. Obchodovani zpocatku souvisi take s lodi. Postupem casu si za penize postavis vlastni tovarny a do nich koupis dalsi nakladni lode a uz se ocitnes ve fazi budovani. Ale vse souvisi s lodemi, porad je to vesmirny simulator.

Ono se screenshoty z obchodovani je asi problem, trochu to pripomina tabulkovy editor. Tady koupime tolik toho a toho, nebo budeme vyrabet to a to a prodavat za takovou a makovou cenu. Je jasne, ze se autori hlavne chlubi grafikou vesmiru a lodi. Ale mas k dispozici hratelne demo, tak si to vyskousej. To je mozna jeste lepsi nez screenshoty.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

gomecz
Posts: 392
Joined: Wed, 21. Sep 05, 13:39
x3

Post by gomecz » Mon, 13. Mar 06, 11:46

to plynak: tak tak, navic demo odhali, na kolik je Tvoje masina schopna dostat urovne kvalitiy, kterou se pysni autori hry na pocitacich radove mimo moznosti prumerneho parmena.

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 13. Mar 06, 11:48

No, zas tak bych to nedramatizoval. Na mem starem Pentiu, co mam v podpisu (sestaveno v zari 2004) se to hybe slusne. A tam, kde se to nehybe, za to muze patch 1.3.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

Lord Thonar
Posts: 33
Joined: Sat, 19. Feb 05, 07:23
x3

Post by Lord Thonar » Mon, 13. Mar 06, 16:37

zdrawicko!
chtel jse se zeptat - jak to ted vypada s hratelnosti x3? chtel bych si to koupit a rad bych vedel na jake bugy se mam pripravit a tak . . . vim ze jste tady ruzne na forech (a i na anglickem) psali ohledne jednotlivych verzi patchu a ze tedka uz je hra vice mene OK ale chtel bych mit jistotu :oops:

User avatar
GiordannoG
Posts: 756
Joined: Wed, 30. Mar 05, 15:46
x4

Post by GiordannoG » Mon, 13. Mar 06, 17:15

Lord Thonar wrote:zdrawicko!
chtel jse se zeptat - jak to ted vypada s hratelnosti x3? chtel bych si to koupit a rad bych vedel na jake bugy se mam pripravit a tak . . . vim ze jste tady ruzne na forech (a i na anglickem) psali ohledne jednotlivych verzi patchu a ze tedka uz je hra vice mene OK ale chtel bych mit jistotu :oops:
Ale jo, hratelna je...Jenomze vetsina z nas ted ceka na patch 1.4, protoze "par" bugu jeste zustalo, coz je pro fajnsmekry nestravitelna vec...A na jake bugy se mas pripravit? Staci si projit topic o X3 a najdes tam vsechny... :wink:
1.Intel Core i7, 32 GB RAM, GeForce GTX 1080, 256 GB SSD, 1,8 TB HDD, 49" Samsung CRG90 - QLED monitor...

SanyX
Posts: 20
Joined: Sun, 5. Feb 06, 19:09
x3

Post by SanyX » Tue, 21. Mar 06, 12:55

hele lidi jak si přepnu pohled z kokpitu chci vidět svojí palubovku.Viděl sem to na pár screnshotech ale v nastevení sem to neviděl a nevim jestli je to z X2

User avatar
JXP
Posts: 165
Joined: Fri, 17. Mar 06, 19:43
x3

Post by JXP » Tue, 21. Mar 06, 19:53

plynak wrote:No vis, strasne rad bych ti pomohl. Ale to, na co se ptas mas v manualu. A to, jakou popularotu potrebujes, ti to rekne, kdyz kupujes tu lod. Pokud manualu nerozumis, tak se prosim zaregistruj jako ostatni, co maji original, a ja ti milerad zodpovim vsechny otazky. Takhle nevim, zda sis hru koupil a nebo ne.
proc odpovidas takto ? mas nejaky specialni ukol proverovat zde na foru kdo original ma a kdo ne ?

myslim, ze vymena zkusenosti muze probihat i bez neustalych odkazu na manual. promin plynaku, ale vyzniva to trochu divne, ale pokud je to zpusob tveho projevu pak to samozrejme respektuji.

na mne, jako novacka zde na foru, ktery X3 jeste nevlastni je skoro provinenim cist rady hracu, kteri jiz original maji, protze to pro mne vlastne neni. tv tomto svetle by mohly tvoje vyzvy vyznivat ponekud prazdne.

Nerad bych timto vyvolal jakoukoliv dlouhosahlou diskuzi o originalkach a jinych vecech, ale citil jsem potrebu svuj pocit sem napsat, protoze mne to docela mrzi :-(. Tolik fanousku v CR tahle hra zase nema, aby si nevazila kazdeho nadsence. A neverim, ze si opravdovy fanousek orignal teto hry neporidi i kdyz vsechno je mozne.

Visithor
Posts: 9
Joined: Thu, 3. Aug 06, 19:50

Post by Visithor » Thu, 3. Aug 06, 20:18

Hele pane plynak, něco na tom příspěvku od JXP je. Já sem na tomto fóru za kamaráda co si právě pořídil X3 (originál, aby nedošlo k nedorozumění) a ten má stejný problém jako zmínil luki hned v prvním příspěvku pod bodem 1. Sám jsem měl možnost přečíst si manuál k této hře, obvzláště strany 31 až 36, ve kterých se o obchodování píše. Stejně nám ale rada "...nakupte 3000 energetických článků..." (nebo jak to bylo) byla k ničemu, protože první loď kterou kamarád vlastní uveze něco kolem 100 článků. Při těch drobných co vydělá na jednotlivém článku by si nevydělal na pořádnou loď ani za uherský rok, natož tak na fabriku. Proto se zde ještě jednou ptám:

Jak dlouho má obchodavat s energetickými články a jaký má být další obchodní postup, aby ušetřil čas a hra se mu neznechutila.

Předem děkuji za podrobnou a vyčerpávající odpověď.

User avatar
Moonman
Posts: 329
Joined: Tue, 13. Dec 05, 16:32
x3

Post by Moonman » Fri, 4. Aug 06, 08:27

Zdravím tě.
Pokud má tvůj kamarád X3, tak když splní první misi nebo dvě z příběhu tak se mu automaticky objeví nákladák " Mercury " v Argon Prime. nevím zda je to podmíněno obtížností, ale na nejlehčí ho tam bude mít určitě :wink:

Kovi
Posts: 115
Joined: Fri, 14. Jan 05, 22:34
x3

Energeticke clanky

Post by Kovi » Fri, 4. Aug 06, 08:53

Podle me dokonce ani neni potreba nejakou misi splnit. Na nejnizsi obtiznost (rychly start) proste Mercury dostanes rovnou do zacatku. Na normalni a x-tremni obtiznost ne.

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”